Hastighet på resirkulering under mesking

Det er sikkert tatt opp flere ganger, men jeg spør allikevel :)

Er det noe anbefaling på hastigheten på resirkuleringen av vørter under meskingen? Jeg har eg herms oppsett, så jeg må jo ha sirkulasjon i systemet, men er usikker på hastigheten. Jeg skal kjøpe ny pumpe og det står mellom en som leverer mellom 7-11 l/m og en på 18-27 l/m.
Har utbytte noe å si angående hastigheten?

Hvis vi ser bort fra andre fysiske begrensninger som tett maltseng og tynne rør/utløp.
 
Kjøp den med størst flow vist prisen er ca samme.. lett å strupe flowen..

Hvilke pumper er det?
 
Jeg husker ikke i farten hva pumpen heter. Jeg tenkte å kjøpe den på Vestbrygg. De har den i butikken, men jeg finner den ikke på nettet. To versjoner av samme pumpe. En til 990,- og en til 1490,-
 
De to pumpene du henviser til hos Vestbrygg er Brewferm sine Pump'in 15 og Pump'in 20.

"Problemet" med de to pumpene er at de håndterer (i produktbeskrivelsen) kun opp til 90 grader celcius.
Jeg har selv Pump'in 15, og er i og for seg fornøyd med den, men skulle ønsker at jeg kunne sirkulert kokende vørter gjennom den før kjølingen for å desinfisere den.
Det "kan" jeg ikke siden den ikke tåler over 90 grader (selv om det sikkert går, har ikke tenkt å prøve...).
Jeg sirkulerer derfor StarSan gjennom den etter meskingen, slik at den er klar til å sirkulere vørter (for whirlpool) under kjølingen etter at vørteren har blitt kjølt til under 90 grader.

Det finnes helt tilsvarende pumper på andre nettbutikker (Eneste jeg fant i farten: Bryggman(utsolgt)) som tåler 110 grader.
Hadde jeg "gjort det om igjen", hadde jeg kjøpt en pumpe som tåler over 100 grader.

Og som TazzaT sier, det er lettere å strupe flowen enn å ha en for lite kraftig pumpe. (om differansen står på noen hundrelapper...)
 
De to pumpene du henviser til hos Vestbrygg er Brewferm sine Pump'in 15 og Pump'in 20.

"Problemet" med de to pumpene er at de håndterer (i produktbeskrivelsen) kun opp til 90 grader celcius.
Jeg har selv Pump'in 15, og er i og for seg fornøyd med den, men skulle ønsker at jeg kunne sirkulert kokende vørter gjennom den før kjølingen for å desinfisere den.
Det "kan" jeg ikke siden den ikke tåler over 90 grader (selv om det sikkert går, har ikke tenkt å prøve...).
Jeg sirkulerer derfor StarSan gjennom den etter meskingen, slik at den er klar til å sirkulere vørter (for whirlpool) under kjølingen etter at vørteren har blitt kjølt til under 90 grader.

Det finnes helt tilsvarende pumper på andre nettbutikker (Eneste jeg fant i farten: Bryggman(utsolgt)) som tåler 110 grader.
Hadde jeg "gjort det om igjen", hadde jeg kjøpt en pumpe som tåler over 100 grader.

Og som TazzaT sier, det er lettere å strupe flowen enn å ha en for lite kraftig pumpe. (om differansen står på noen hundrelapper...)
Takk for svar... At den ikke tåler 100 grader er ikke noe problem for meg, jeg skal kun bruke den til sirkulering i Herms'en og pumpe fra meskekar til kokekar. Fra kokekar gjennom kjøler til gjæringstank har jeg en annen pumpe (Marchpump) og den tåler høyere temp. Må bare få byttet ut den pillelille kinapumpen jeg har til mesken :)
 
Takk for svar... At den ikke tåler 100 grader er ikke noe problem for meg, jeg skal kun bruke den til sirkulering i Herms'en og pumpe fra meskekar til kokekar. Fra kokekar gjennom kjøler til gjæringstank har jeg en annen pumpe (Marchpump) og den tåler høyere temp. Må bare få byttet ut den pillelille kinapumpen jeg har til mesken :)
Da er nok begge pumpene hos Vestbrygg helt ok for deg.


Sendt via Tapatalk
 
Tilbake
Topp