Havre

biri

 
har lest det her inne at mange bruker bjørns havregryn når de brygger.
så da kjøpte jeg like gjerne en pakke store havregryn.
http://www.axa.no/Vara-produkter/Gryn/Bjorn-Havregryn-Store/ satser på at det er denne som er den som blir brukt.

planen er å brygge litt i morgen kansje.
nå har jeg 3.3 kg korn  som skulle være til en 16 liters batch på ca 4.7%
og havren skal gi mer fylde, hvis jeg har fårstått det riktig.
sånn ca hvor mye er passe å bruke?
 
Har brukt det i en stout. Ser av oppskriften at jeg brukte 9,2%. Nå var det så mye annet rart i den, at jeg ikke helt vet hva havregrynene gjorde med smak og fylde. En knakande god stout ble det hvertfall
 
er jo bra det da.
tenker å prøve dette i morgen.
har kjeg oppi 264gr. blir det 8%
så får vi se hva som skjer.
 
Tilbake
Topp