Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Jeg er heeelt ny i bryggegamet, og tenkte jeg skulle prøve meg på første hjemmebrygg nå over jul, og da tenkte jeg at jeg skulle prøve å få litt kunnskap inn i knollen først.
1: Jeg tenker å kjøpe meg dette kittet å starte med (Coopers DIY Startpakke) Da dette kittet inneholder alt jeg trenger. (Har ikke flasker en gang)
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=235&products_id=2108 2: Om jeg skal brygge Coopers, hvilken Coopers-øl vil passe best for meg? Jeg er glad i mange forskjellige øltyper, hovedsakelig Brooklyn Lager (Favoritten), Erdinger Weissbier, Heineken, Grolsch osv. Altså, hovedsakelig lyse øler, men ølen kan godt ha litt humle. (liker også Brewdog's Punk IPA f.eks)
3: Vil Coopers ekstraktbrygg-øl bli bedre enn Borg/Pokal o.l.? (Hvis ikke, så gidder jeg ikke, og må finne en bedre måte å brygge på)
4: Finnes det noen enkle grep for å forbedre ølen? Vil f.eks en bedre gjær ha MYE å gjøre for smaken? Kan det være noe å ha i humle eller no sånt under gjæringa?
5: Om jeg kjøper dette kittet, er det bare å sterilisere utstyr, varme opp ekstraktet, ha det i karet, ha oppi vann, røre i brew enhanceren, ha oppi vann til 23l merket, passe på riktig temperatur, ha oppi gjæren og lukke lokket/ha på gjærlås osv. og vente?
6: Må ekstraktet kokes? eller er dette noe man må gjøre om man vil ha ekstra humle e.l.?
7: Hvilken gjær er med i Coopers kitten? Det er litt forvirrende å lese på forumet at en lager må ha ca. 10 grader, mens videoer på youtube av denne kitten (med Coopers Lager ekstrakt) sier 18-25 grader... Og om jeg kjøper en årntlig lager-gjær, må den da gjæres ved 8-10 grader?
Som sagt, jeg er helt grønn på dette med brygging. Men det som altså er dealbreakeren for min del, er om det blir sammenliknbart med butikkøl eller ikke. Er det kun whole-grain brygging som blir like bra eller bedre enn butikkøl, må jeg sette meg inn i det i stedet. Hvis Ekstrakt blir bra, begynner jeg med det, og eventuelt utvider med årene
Tusen takk for alle svar, de er god hjelp!
Jeg er heeelt ny i bryggegamet, og tenkte jeg skulle prøve meg på første hjemmebrygg nå over jul, og da tenkte jeg at jeg skulle prøve å få litt kunnskap inn i knollen først.
1: Jeg tenker å kjøpe meg dette kittet å starte med (Coopers DIY Startpakke) Da dette kittet inneholder alt jeg trenger. (Har ikke flasker en gang)
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=235&products_id=2108 2: Om jeg skal brygge Coopers, hvilken Coopers-øl vil passe best for meg? Jeg er glad i mange forskjellige øltyper, hovedsakelig Brooklyn Lager (Favoritten), Erdinger Weissbier, Heineken, Grolsch osv. Altså, hovedsakelig lyse øler, men ølen kan godt ha litt humle. (liker også Brewdog's Punk IPA f.eks)
3: Vil Coopers ekstraktbrygg-øl bli bedre enn Borg/Pokal o.l.? (Hvis ikke, så gidder jeg ikke, og må finne en bedre måte å brygge på)
4: Finnes det noen enkle grep for å forbedre ølen? Vil f.eks en bedre gjær ha MYE å gjøre for smaken? Kan det være noe å ha i humle eller no sånt under gjæringa?
5: Om jeg kjøper dette kittet, er det bare å sterilisere utstyr, varme opp ekstraktet, ha det i karet, ha oppi vann, røre i brew enhanceren, ha oppi vann til 23l merket, passe på riktig temperatur, ha oppi gjæren og lukke lokket/ha på gjærlås osv. og vente?
6: Må ekstraktet kokes? eller er dette noe man må gjøre om man vil ha ekstra humle e.l.?
7: Hvilken gjær er med i Coopers kitten? Det er litt forvirrende å lese på forumet at en lager må ha ca. 10 grader, mens videoer på youtube av denne kitten (med Coopers Lager ekstrakt) sier 18-25 grader... Og om jeg kjøper en årntlig lager-gjær, må den da gjæres ved 8-10 grader?
Som sagt, jeg er helt grønn på dette med brygging. Men det som altså er dealbreakeren for min del, er om det blir sammenliknbart med butikkøl eller ikke. Er det kun whole-grain brygging som blir like bra eller bedre enn butikkøl, må jeg sette meg inn i det i stedet. Hvis Ekstrakt blir bra, begynner jeg med det, og eventuelt utvider med årene
Tusen takk for alle svar, de er god hjelp!