Hervik bærsaft i øl?

Thorbeinhard

Norbrygg-medlem
Hervik lager bær- og fruktsaft, uten bruk av konserveringsmidler, og kun naturlig søtning (antar det er sukker i en el annen form).
Jeg har et par flasker (halvliter rips/bringebær og rips/solbær) jeg ikke får brukt, og tenker tilsette dette i en philly-sour-oppskrift på pale- og hvetemalt. Det er rundt 11 gram sukker per 100g(!) "ferdig saft" (jeg antar det er ublandet). Det er vel drøyt 100 gram med ekstra sukker, hvis jeg regner riktig?

Noen som erfaring med bruk av "ren" bærsaft i øl? Bør jeg tilsette rette etter kok, eller i gjærbøtta?
 
Sist redigert:
Hervik lager bær- og fruktsaft, uten bruk av konserveringsmidler, og kun naturlig søtning (antar det er sukker i en el annen form).
Jeg har et par flasker (halvliter rips/bringebær og rips/solbær) jeg ikke får brukt, og tenker tilsette dette i en philly-sour-oppskrift på pale- og hvetemalt. Det er rundt 11 gram sukker per 100g(!) "ferdig saft" (jeg antar det er ublandet). Det er vel drøyt 100 gram med ekstra sukker, hvis jeg regner riktig?

Noen som erfaring med bruk av "ren" bærsaft i øl? Bør jeg tilsette rette etter kok, eller i gjærbøtta?
Har ikke erfaring med dette selv, men de gangene jeg har tilsatt bær i surøl har jeg stukket om for å fjerne gjærkaka etter fermentering er ferdig, tilsatt pressede bær i en romslig humlepose.
 
Tilbake
Topp