Hei og hopp!
Nå har det seg slik at jeg har kjøpt meg cornelius fat og levde gode dager i sus og rus uten bismaker i øllet, helt til noe "skummelt" skjedde.
Dro på hyttetur, fat trykksatt rundt 1 bar, kom frem og satte fatet ute, tappet etterhvert ett glass, alt som det skulle, god smak osv. Så litt senere 15-20min ble fatet flyttet inn i varm hytte og det ble tappet ett nytt glass, nå var plutselig øllet blitt surt!
Tre ting har skjedd:
1 fat ristet i bil
2 øl tappet uten og sette på trykk
3 stor temp endring -1 til 25+ i omgivelsene til fatet
Alt faktorer for å gi bismaker, men det skumleste er at det var også to andre fat med på turen, som alle hadde samme livslinje, men ingen av de to andre fikk surbismak.
Er det noen som kan fortelle meg hva som gikk galt?
Nå har det seg slik at jeg har kjøpt meg cornelius fat og levde gode dager i sus og rus uten bismaker i øllet, helt til noe "skummelt" skjedde.
Dro på hyttetur, fat trykksatt rundt 1 bar, kom frem og satte fatet ute, tappet etterhvert ett glass, alt som det skulle, god smak osv. Så litt senere 15-20min ble fatet flyttet inn i varm hytte og det ble tappet ett nytt glass, nå var plutselig øllet blitt surt!
Tre ting har skjedd:
1 fat ristet i bil
2 øl tappet uten og sette på trykk
3 stor temp endring -1 til 25+ i omgivelsene til fatet
Alt faktorer for å gi bismaker, men det skumleste er at det var også to andre fat med på turen, som alle hadde samme livslinje, men ingen av de to andre fikk surbismak.
Er det noen som kan fortelle meg hva som gikk galt?