Hjelp til saison oppskrift

Når ha saison gjæra i 7 dager fra 20-26 grader. Kommet opp i 1008 2 dager nå. Kan jeg flaske det nå eller burde jeg vente lengre?
 
Jeg hadde ventet litt lengre. En dag eller to, for å se hvor langt ned den går, og så ventet til den har fått iallefall 12 dager før flasking. Din har stått på 1008 i to dager? Har ikke erfaring med den gjæren men har lest at folk får den enda lengre ned. Du mesket jo også i 90 min.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Ja tror jeg venter litt. Ser ganske grumsete ut enda. Har sett at noen tar det i ett nytt gjæringskar i kaldere rom før flasking. Hvorfor gjør de det?
 
Hvis det er en "vanlig" øl,  så er det egentlig ingen grunn til å stikke om. Bare sette det kaldt etter at gjæringen er ferdig. Hvis du finner klumper-tråden her et sted så postet jeg bilde av hvor fint det kan bli med cold-crashing.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Ja. Sett det så kaldt du får det til før du fryser i to tre dager før du tapper.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Prøvesmaka ølet i går. En hvete øl og denne saison. Beste ølet jeg har smakt. Nå er jeg enda mere hekta på hjemmebrygging
 
Tilbake
Topp