Da har jeg brygget mitt første brygg. Det står nå å gjærer. Jeg brukte den gamle fårikålgryta (10l), en kokeplate 1,5kw, 10l gjæringskar. Jeg ønsker selvsagt å utvide litt, samt noen tips.
Jeg ser at mange oppskrifter tar sikte på å ende opp med ca 25l ferdig brygg. Vil det si at en kjele rundt 40 liter er passe? Hva annet utstyr må jeg ha?
Nå mesket jeg bare i en meskepose oppi kjelen. Hvordan burde jeg meske. Jeg ser at folk gjør det veldig forskjellig. Jeg hadde også varme på når jeg mesket, men passet på at temperaturen lå på ca det den skulle. Var det en tabbe?
Jeg har også sett at mange lager en kjøler av kobberrør fra Biltema. Jeg har bare sett rør på 2m. Kobler man sammen flere rør?
Beklager mye, kanskje teite, spørsmål. Det kommer nok også fler med tiden.
På forhånd takk for hjelp.
Jeg ser at mange oppskrifter tar sikte på å ende opp med ca 25l ferdig brygg. Vil det si at en kjele rundt 40 liter er passe? Hva annet utstyr må jeg ha?
Nå mesket jeg bare i en meskepose oppi kjelen. Hvordan burde jeg meske. Jeg ser at folk gjør det veldig forskjellig. Jeg hadde også varme på når jeg mesket, men passet på at temperaturen lå på ca det den skulle. Var det en tabbe?
Jeg har også sett at mange lager en kjøler av kobberrør fra Biltema. Jeg har bare sett rør på 2m. Kobler man sammen flere rør?
Beklager mye, kanskje teite, spørsmål. Det kommer nok også fler med tiden.
På forhånd takk for hjelp.