Da har jeg for første gang opplevd forskjellen mellom å jobbe i mikroorganisasjoner og det å jobbe i et stort "dyr": de to ordene "Sykt barn" ble besvart med "OK" - dermed var det problemet løst ;D
Plutselig oppdager jeg midt mellom Tom & Jerry, Svampe-Bob og termometer-i-øret-sjekk at jeg jo har en gylden anledning til å gjøre mitt første forsøk på "boksøl", endog på en hverdag!!! :ilike:
Endel smålesing (bøker og her på forumet) har jeg fått gjort unna; men det er rart med det nå som det blir "alvor" - spørsmålene kommer....
1) I butikken (en velrennomért sådan) ble de bedyret at koking overhode ikke var nødvendig; men tvertimot ville kunne føre til unødvendig og overveldende bitterhet. Dette rimer jo ikke så godt med det jeg har fått med meg sålangt. Tanker?
2) På pakken med tørrgjær står det at det skal strøs over vørteren. OK? Eller anbefales det å blande ut i litt vann med 37 grader og umiddelbart helle det i den ferdige vørteren? Eller anbefales det å lage en starter en dag eller tre før?
3) Noen tanker om kombinasjonen maltekstrakt(er) og gjærtype? Dersom det er noen åpenbare "mismatches", så tar jeg gjerne imot tips - tror jeg uansett skal innom den lokale "pusher'en" i eftermiddag for å plukke opp litt annet småtjafs (De fikk inn Star-San idag ), så det kan suppléres i siste liten.
- Cooper's Stout
- Cooper's Light malt extract
- Safale S-04
MVH
Morten M
Plutselig oppdager jeg midt mellom Tom & Jerry, Svampe-Bob og termometer-i-øret-sjekk at jeg jo har en gylden anledning til å gjøre mitt første forsøk på "boksøl", endog på en hverdag!!! :ilike:
Endel smålesing (bøker og her på forumet) har jeg fått gjort unna; men det er rart med det nå som det blir "alvor" - spørsmålene kommer....
1) I butikken (en velrennomért sådan) ble de bedyret at koking overhode ikke var nødvendig; men tvertimot ville kunne føre til unødvendig og overveldende bitterhet. Dette rimer jo ikke så godt med det jeg har fått med meg sålangt. Tanker?
2) På pakken med tørrgjær står det at det skal strøs over vørteren. OK? Eller anbefales det å blande ut i litt vann med 37 grader og umiddelbart helle det i den ferdige vørteren? Eller anbefales det å lage en starter en dag eller tre før?
3) Noen tanker om kombinasjonen maltekstrakt(er) og gjærtype? Dersom det er noen åpenbare "mismatches", så tar jeg gjerne imot tips - tror jeg uansett skal innom den lokale "pusher'en" i eftermiddag for å plukke opp litt annet småtjafs (De fikk inn Star-San idag ), så det kan suppléres i siste liten.
- Cooper's Stout
- Cooper's Light malt extract
- Safale S-04
MVH
Morten M