janegils
Norbrygg-medlem
Er ein fersk brygger, og har nettopp gjennomført min andre bryggeøkt.
Denne gongen tenkte eg å få kontroll på gjæringstemperaturen så eg førte ein sensor gjennom lokket på gjæringsdunken sånn at den heng og dingler midt i vørteren.
Skal være perfekt for å fange opp temperaturutviklingen...
Brygger med Speidel, så eg kjøla ned med spiralkjøler til displayet på Speidelen sa at temp. var 20 grader (pumpa var aktiv).
Tappa så vørteren over i gjæringskaret, tilsatte rehydrert tørrgjær, og på med lokk m/sensor.
Etter heftig risting vart bøtta plassert der den skal stå, plugga inn styring/sensor og tok ein kikk på temperaturen.
Den var 27 grader...!?
Kan det være at gjæringa får opp temperaturen så kjapt/høgt?
Eller er temp.sensor på Speidelen på bærtur?
Etter ca. 12 timer var temperaturen nede på 18 grader, der eg vil være i starten.
Denne gongen tenkte eg å få kontroll på gjæringstemperaturen så eg førte ein sensor gjennom lokket på gjæringsdunken sånn at den heng og dingler midt i vørteren.
Skal være perfekt for å fange opp temperaturutviklingen...
Brygger med Speidel, så eg kjøla ned med spiralkjøler til displayet på Speidelen sa at temp. var 20 grader (pumpa var aktiv).
Tappa så vørteren over i gjæringskaret, tilsatte rehydrert tørrgjær, og på med lokk m/sensor.
Etter heftig risting vart bøtta plassert der den skal stå, plugga inn styring/sensor og tok ein kikk på temperaturen.
Den var 27 grader...!?
Kan det være at gjæringa får opp temperaturen så kjapt/høgt?
Eller er temp.sensor på Speidelen på bærtur?
Etter ca. 12 timer var temperaturen nede på 18 grader, der eg vil være i starten.