Hei
brygget en juleale for 3 uker siden uten noe hell med utgjæring.
jeg har prøvd og tilsette mere gjær uten noen effekt.
her er oppskriften med OG fra brygget osv.
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 32,00 l
Batch Size (fermenter): 28,00
OG: 1,072 SG
Estimated Color: 71,3 EBC
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 49,0 %
1,00 kg Melanoiden Malt (39,4 EBC) Grain 2 9,8 %
0,90 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 3 8,8 %
0,80 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 4 7,8 %
0,80 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 5 7,8 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 6 6,9 %
0,40 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 7 3,9 %
0,30 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 8 2,9 %
0,30 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 9 2,9 %
50,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 42,9 IBUs
15,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 30,0 Hop 11 3,8 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 12 -
15,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 5,0 Hop 13 2,8 IBUs
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 3,0 days) Other 14 -
25,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 2,0 Hop 15 2,0 IBUs
2,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 16 -
Total Grain Weight: 10,20 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 35,7 l of water at 65 C 65C 90 min
laget en starter som fikk stå i 2 dager med og bruke mrmalty sin kalkulator. med 2 rør wlp007 og 2.5L vørter som ble ristet for å tilsette mere luft. starteren ble ikke dekantert før den ble tilsatt.
Endte opp med FG på 1040 etter 2 uker gjæring. da tilsatte jeg en pakke med rehydrert Safale S-04 på dag 16. og nå har det gått enda en uke siden den ble tilsatt uten at FG har endret seg noe.
Jeg kommer aldri i livet til å flaske noe som har like mye sukkerinnhold som cola for å "se hvordan det blir" da jeg må leve i frykten for atombomber på flaskerommet.
Men er det noen som har et ninjatriks som kanskje kan hjelpe til med utgjæring? Eller er det bare og tømme hele greia i do og prøve en gang til?
brygget en juleale for 3 uker siden uten noe hell med utgjæring.
jeg har prøvd og tilsette mere gjær uten noen effekt.
her er oppskriften med OG fra brygget osv.
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 32,00 l
Batch Size (fermenter): 28,00
OG: 1,072 SG
Estimated Color: 71,3 EBC
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 49,0 %
1,00 kg Melanoiden Malt (39,4 EBC) Grain 2 9,8 %
0,90 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 3 8,8 %
0,80 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 4 7,8 %
0,80 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 5 7,8 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 6 6,9 %
0,40 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 7 3,9 %
0,30 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 8 2,9 %
0,30 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 9 2,9 %
50,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 42,9 IBUs
15,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 30,0 Hop 11 3,8 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 12 -
15,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 5,0 Hop 13 2,8 IBUs
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 3,0 days) Other 14 -
25,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 2,0 Hop 15 2,0 IBUs
2,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 16 -
Total Grain Weight: 10,20 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 35,7 l of water at 65 C 65C 90 min
laget en starter som fikk stå i 2 dager med og bruke mrmalty sin kalkulator. med 2 rør wlp007 og 2.5L vørter som ble ristet for å tilsette mere luft. starteren ble ikke dekantert før den ble tilsatt.
Endte opp med FG på 1040 etter 2 uker gjæring. da tilsatte jeg en pakke med rehydrert Safale S-04 på dag 16. og nå har det gått enda en uke siden den ble tilsatt uten at FG har endret seg noe.
Jeg kommer aldri i livet til å flaske noe som har like mye sukkerinnhold som cola for å "se hvordan det blir" da jeg må leve i frykten for atombomber på flaskerommet.
Men er det noen som har et ninjatriks som kanskje kan hjelpe til med utgjæring? Eller er det bare og tømme hele greia i do og prøve en gang til?