Hei!
Jeg sliter med en porter med FG på 1020 pga høy mesketemperatur(billige termometre blir fort veldig dyre...).
Brygget var kommet til en 1022 etter stormgjæring og har stått 9 dager etter dette, totalt 14 dager på 19,5c med wlp002 english ale.
Jeg ser at denne gjæren kun har en utgjæring på ca 70%,er det mulig jeg simpelthen ikke kommer lengre nedover? Brygget er nå uansett satt på 21c og jeg håper å se litt akivitet, men hvor høy temperatur vil brygget tåle før det går utover smak?
Takker for hjelp!
Jeg sliter med en porter med FG på 1020 pga høy mesketemperatur(billige termometre blir fort veldig dyre...).
Brygget var kommet til en 1022 etter stormgjæring og har stått 9 dager etter dette, totalt 14 dager på 19,5c med wlp002 english ale.
Jeg ser at denne gjæren kun har en utgjæring på ca 70%,er det mulig jeg simpelthen ikke kommer lengre nedover? Brygget er nå uansett satt på 21c og jeg håper å se litt akivitet, men hvor høy temperatur vil brygget tåle før det går utover smak?
Takker for hjelp!