Høy temperatur i starter

Hei og god helg. Har satt en starter på wlp 1272 amerikanske 2 i går kveld som skulle stå på 22 grader. Når jeg kom ned i dag for å se på den er den kommet opp i 33 grader. Har den gått åt skogen, eller er det bare å få den ned på riktig temp igjen? Og fortsette. Skal brygge i morgen var planen. Har funnet ut litt men vil høre med flere. Det er vel slik at celle veggene på det gjæret som nå har blitt laget er mye mer sårbare og at usmaker kan lett komme. Men har dere noen råd og tips og erfaring på dette. Så kom med det. Takker for alle svar.
 
Hei og god helg. Har satt en starter på wlp 1272 amerikanske 2 i går kveld som skulle stå på 22 grader. Når jeg kom ned i dag for å se på den er den kommet opp i 33 grader. Har den gått åt skogen, eller er det bare å få den ned på riktig temp igjen? Og fortsette. Skal brygge i morgen var planen. Har funnet ut litt men vil høre med flere. Det er vel slik at celle veggene på det gjæret som nå har blitt laget er mye mer sårbare og at usmaker kan lett komme. Men har dere noen råd og tips og erfaring på dette. Så kom med det. Takker for alle svar.


Gjæren trives godt på 33 grader, men jeg tror ikke det er lurt å tilsette hele starteren i vørteren, da det nok er produsert en del fenoler og estere på en slik høy gjæringstemperatur. Hvis du skal bunnfelle gjæren i starteren og dekantere før pitching, så er dette ikke noe problem.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp