1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Humle til mørk lager

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Morten Sannerud, 4 Nov 2019.

  1. Morten Sannerud

    Morten Sannerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sksl brygge en mørk lager, oppskriften sier Tettnager til bitter og Hellertauer til 20 og 10 minutter samt tørrhumling.

    Jeg har ingen av disse, men fryseren full av andre humler jeg tenkte å bruke opp. Kan jeg benytte Nugget som bitter? Man leser så mye forskjellig angående bitterhumle, men det blir vel ikke særlig aroma igjen? Men samtidig, det er vel en grunn til at oppskriften nevner Tettnager? Videre tenkte jeg en blanding av Saaz, Mt. Hood og Hersbrucker til 20, 10 og tørrhumling eller blir dette way-off?
     
  2. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Jeg synes ikke edelhumlene egner seg verken til bitthet eller tørrhumling, men det kan sikkert diskuteres. Du kan fint bruke Nugget som bitterhumle.
     
    Finn Berger og Morten Sannerud liker dette.
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Spørs hva slags oppskrift du leser. Det kan være at vedkommende som laget oppskriften bare hadde tettnanger og Hallertauer igjen, og valgte å distribuere de slik. Enig Men holmentoppen ellers.

    Magnum er greit til bitterhumle, hvis du ser etter å investere i en pakke for tyskere, en pakke vil vare en stund pga høy alfa, stikker seg ikke ut smaksmessig men har et veldig "korrekt" kontinentalt preg på den iom at den er fra Hallerau-regionen.
     
    Brede og Morten Sannerud liker dette.
  4. Morten Sannerud

    Morten Sannerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvorfor ikke bruke edelhumler til tørrhumling?
     
  5. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Edelhumlene gir lite aroma, og om man bruker dem til tørrhumling kan det fort bli mer grønnsak/gress enn det subtile blomsterpreget man ønsker. Har ikke vært vellykket hos oss.
     
    AndyHagen, Finn Berger og YngveKL liker dette.
  6. Morten Sannerud

    Morten Sannerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg tenkte å tørrhumle for første gang på dette brygget, av hva jeg har lest så burde ikke humlen være i gjæringskaret for lenge? Jeg tenkte derfor å benytte humlepose og deretter fjerne denne igjen etter ca fem dager, er det dumt? Er det bedre og heller vente til de siste fem-ish dagene med å tilsette humlen?
     

Del denne siden