Hei,
Har planer om å prøve meg på noe annet enn Amerikanske Pale Ales, og kunne tenke meg å prøve en porter. Leste et sted at porter ofte anses for å være et resteøl. Har spesialmaltene som trengs men er usikker på hvilke humler som fungerer til dette. Er mer opptatt av at ølet skal være godt enn at det skal være autentisk.
Har følgende humler liggende:
Cascade, Saaz, Amarillo, Centennial og Simcoe
Har følgende gjær liggende:
US05 og Danstar Nottingham 116
Er det noe av dette som jeg kan bruke for å lage en god porter, eller burde jeg gå til innkjøp av standard «porter-ingredienser»?
Har planer om å prøve meg på noe annet enn Amerikanske Pale Ales, og kunne tenke meg å prøve en porter. Leste et sted at porter ofte anses for å være et resteøl. Har spesialmaltene som trengs men er usikker på hvilke humler som fungerer til dette. Er mer opptatt av at ølet skal være godt enn at det skal være autentisk.
Har følgende humler liggende:
Cascade, Saaz, Amarillo, Centennial og Simcoe
Har følgende gjær liggende:
US05 og Danstar Nottingham 116
Er det noe av dette som jeg kan bruke for å lage en god porter, eller burde jeg gå til innkjøp av standard «porter-ingredienser»?