Brygget en Pale Ale i går som så ca slik ut.
ibu 30-39?
EBC 13
gram 12500 Palemalt
gram 1000 Carared 40EBC
54-55 liter til kok
50 i spannet
kok 60 min
Proctafloc 2 tabletter 15 min
30 gram Amarillo 10 min
40 gram Mosaic 10 min
50 gram Citra 10 min
Hopstand på 68 grader 30 min:
40 gram Amarillo
60 gram Mosaic
80 gram Citra
us 05 gjær
Da jeg er på utkikk etter mye smak og moderat bitterhet legger jeg alt sent og av erfaring tilfører dette en god del bitterhet. Spørsmålelt er om jeg taper smak ved ikke å tilføre noe ved 15 min? Blir det flatere smak ved kun to tilsetnnger kontra f.eks å flytte hummlen fra 10 min slik(begge alternativer gir sammme IBU)
10 gram Amarillo 15 min
10 gram Mosaic 15 min
10 gram Citra 15 min
10 gram Amarillo 10 min
20 gram Mosaic 10 min
20 gram Citra 10 min
10 gram Amarillo 5 min
10 gram Mosaic 5 min
20 gram Citra 5 min
Hopstand på 68 grader:
40 gram Amarillo
60 gram Mosaic
80 gram Citra
PS tørrhumler med:
30 gram Amarillo
50 gram Mosaic
70 gram Citra
Kom med råd- diskuter og kupp tråd!
ibu 30-39?
EBC 13
gram 12500 Palemalt
gram 1000 Carared 40EBC
54-55 liter til kok
50 i spannet
kok 60 min
Proctafloc 2 tabletter 15 min
30 gram Amarillo 10 min
40 gram Mosaic 10 min
50 gram Citra 10 min
Hopstand på 68 grader 30 min:
40 gram Amarillo
60 gram Mosaic
80 gram Citra
us 05 gjær
Da jeg er på utkikk etter mye smak og moderat bitterhet legger jeg alt sent og av erfaring tilfører dette en god del bitterhet. Spørsmålelt er om jeg taper smak ved ikke å tilføre noe ved 15 min? Blir det flatere smak ved kun to tilsetnnger kontra f.eks å flytte hummlen fra 10 min slik(begge alternativer gir sammme IBU)
10 gram Amarillo 15 min
10 gram Mosaic 15 min
10 gram Citra 15 min
10 gram Amarillo 10 min
20 gram Mosaic 10 min
20 gram Citra 10 min
10 gram Amarillo 5 min
10 gram Mosaic 5 min
20 gram Citra 5 min
Hopstand på 68 grader:
40 gram Amarillo
60 gram Mosaic
80 gram Citra
PS tørrhumler med:
30 gram Amarillo
50 gram Mosaic
70 gram Citra
Kom med råd- diskuter og kupp tråd!