Det sies at vørteren bør kjøles ned hurtigs mulig. Men dersom jeg bruker motstrømskjøler så blir vel nedkjølingen ekstremt hurtig nedkjølt, eller er jeg helt på jorde nå?
Jeg kjører kokende vørter inn i ene enden og det kommer ut i andre enden i løpet av 5 sekunder med en temperatur på 12-13 grader, dette må vel kvalifisere som hurtig nedkjøling?
Det som er i kokekaret har jo vert kokt og kommer ikke ned i under 95 grader før alt er kjølt ned, selv om det kanskje tar over en time å kjøle alt ned til 12-13 grader.
Jeg kjører kokende vørter inn i ene enden og det kommer ut i andre enden i løpet av 5 sekunder med en temperatur på 12-13 grader, dette må vel kvalifisere som hurtig nedkjøling?
Det som er i kokekaret har jo vert kokt og kommer ikke ned i under 95 grader før alt er kjølt ned, selv om det kanskje tar over en time å kjøle alt ned til 12-13 grader.