Hei
Søndag for en uke siden (6/9) satte jeg mitt tredje brygg på korn. Amber Christmas fra Bryggselv:
https://www.bryggselv.no/råvarer/ølsett/Allgrain/Amber-Christmas-Gahr-edition102292-p0000019528
Brygget på Grainfather
Startet med 21L vann til mesking.
Hadde stuck mesh mer eller mindre hele tiden, fikk ikke noen sirkulasjon. Jeg antar derfor at de forskjellige meske-temperaturene jeg hadde ikke var helt i henhold til det jeg burde hatt, da jeg måtte røre hele tiden for at pumpa ikke skulle gå tørr.
Jeg endte opp med en OG/SG på 1063, noe som er innafor iht oppskrift. Usikker på om det er OG eller SG som er rett å bruke her
På lørdag 12/9 tilsatte jeg tørrhumle, og tok en prøve, som viser at den nå ligger på 1010.
Tok en ny prøve i dag, som også er på 1010, så da antar jeg at gjæring er ferdig.
Gjær: 2 pakker Safale US-05
Stått i romtemp på 18-19 grader hele perioden.
Spørsmål:
1. Har gjæring fullført så fort fordi jeg har fått for lite eller feil typer sukker i mesking?
2. Litt avhengig av nr.1, men har det gjæret så langt ned pga sukkertyper?
- Oppskrift sier FG på 1015-18
3. Bør man tilsette mer sukker ved flasking dersom brygget står lenge ferdig-gjæret?
-Planlegger å flaske til helgen
4. Har sett det er nevnt at man kan bruke ris i bunn for å unngå stuck mesh, er det bare å bruke helt vanlig middags-ris?
5. Har det mye å si om tørrhumle tilsettes når gjæring ser ut til å være ferdig?
Satser på at det blir øl av det uansett, men om det blir ett "juleøl" vil vel vise seg sånn sett
Christian
Søndag for en uke siden (6/9) satte jeg mitt tredje brygg på korn. Amber Christmas fra Bryggselv:
https://www.bryggselv.no/råvarer/ølsett/Allgrain/Amber-Christmas-Gahr-edition102292-p0000019528
Brygget på Grainfather
Startet med 21L vann til mesking.
Hadde stuck mesh mer eller mindre hele tiden, fikk ikke noen sirkulasjon. Jeg antar derfor at de forskjellige meske-temperaturene jeg hadde ikke var helt i henhold til det jeg burde hatt, da jeg måtte røre hele tiden for at pumpa ikke skulle gå tørr.
Jeg endte opp med en OG/SG på 1063, noe som er innafor iht oppskrift. Usikker på om det er OG eller SG som er rett å bruke her
På lørdag 12/9 tilsatte jeg tørrhumle, og tok en prøve, som viser at den nå ligger på 1010.
Tok en ny prøve i dag, som også er på 1010, så da antar jeg at gjæring er ferdig.
Gjær: 2 pakker Safale US-05
Stått i romtemp på 18-19 grader hele perioden.
Spørsmål:
1. Har gjæring fullført så fort fordi jeg har fått for lite eller feil typer sukker i mesking?
2. Litt avhengig av nr.1, men har det gjæret så langt ned pga sukkertyper?
- Oppskrift sier FG på 1015-18
3. Bør man tilsette mer sukker ved flasking dersom brygget står lenge ferdig-gjæret?
-Planlegger å flaske til helgen
4. Har sett det er nevnt at man kan bruke ris i bunn for å unngå stuck mesh, er det bare å bruke helt vanlig middags-ris?
5. Har det mye å si om tørrhumle tilsettes når gjæring ser ut til å være ferdig?
Satser på at det blir øl av det uansett, men om det blir ett "juleøl" vil vel vise seg sånn sett
Christian