Hva er det sterkeste du har brygget med lagergjær?

Viktste

Norbrygg-medlem
Jeg sysler med tanken på å brygge en kraftig dobbeltbock. De fleste lagergjærene fra wyeast har en alkoholtoleranse på 9%. Whitlabs oppgir kun Medium eller Medium-High. Hva er egentlig det sterkeste folk har brygget med lagergjær?
 
Hvor sterk tenker du? Jeg har på følelsen at avanserte hjemmebryggere, les: rein O2 tilsetning, riktig og jevn gjæringstemperatur, nok og frisk gjær osv., fint kan presse litt mer ut av gjæren enn det som er oppgitt. Da tenker jeg bladt annet på utgjæring og alkoholtoleranse. Kanskje noen av gjærguruene kan bekrefte / avkrefte dette?
 
Jeg tenker så sterk som gjæren går.. som et eksperiment. Så jeg må gjøre meg opp en formening om hvilken OG jeg skal legge meg på. Faktorene du nevner over har nok stor betydning for utgjæring, men har det invirkning på alkoholtoleranse tro?
 
Tilbake
Topp