Hva er dette?

Jeg å har coldcrashet etter hvert brygg, oppimot 3-4 dager før jeg har det på flaske!
Men skal prøve å bruke humleposer og stikk om til sekundær karet etter at stormgjæringa er ferdig!

Jeg ville anbefale å ikke bruke et sekundærkar. Det virker å være den allmenne forståelsen om dagen at sekundærkar er unødvendig og bare utsetter ølet for unødvendig oksidering. Det jeg gjør for å minske trub er å coldcrashe i 3-4 dager, så flytte ølen til ny bøtte for flasking forsiktig. Hold hevert rett under overflaten av ølet og ikke forstyrr truben. En humlepose rundt enden av heverten din vil passe på at ingen større biter blir med.
 
Jeg ville anbefale å ikke bruke et sekundærkar. Det virker å være den allmenne forståelsen om dagen at sekundærkar er unødvendig og bare utsetter ølet for unødvendig oksidering. Det jeg gjør for å minske trub er å coldcrashe i 3-4 dager, så flytte ølen til ny bøtte for flasking forsiktig. Hold hevert rett under overflaten av ølet og ikke forstyrr truben. En humlepose rundt enden av heverten din vil passe på at ingen større biter blir med.

"Flytte ølet til ny bøtte", er ikke det det samme som å stikke om til sekundær?
 
Kan vel være det men når man flytter over til bøtte med sukkerlake i forbindelse med flasking/karbonering så ser jeg ikke det er vanlig å kalle denne bøtta "sekundær". Denne måten å flaske på er mye brukt og det er lite problem med grums uansett om det er en halv eller femten liter av dette i bunn. Å bruke sil/humlepose når ølet har stått kaldt noen dager er normalt ikke nødvendig. -Forutsetter bruk av (pumpe)hevert ved mye grums i bunn.
 
Kan vel være det men når man flytter over til bøtte med sukkerlake i forbindelse med flasking/karbonering så ser jeg ikke det er vanlig å kalle denne bøtta "sekundær". Denne måten å flaske på er mye brukt og det er lite problem med grums uansett om det er en halv eller femten liter av dette i bunn. Å bruke sil/humlepose når ølet har stått kaldt noen dager er normalt ikke nødvendig. -Forutsetter bruk av (pumpe)hevert ved mye grums i bunn.
Dette gjør jeg også. faren for oksydert øl er vel like stor i begge tilfellene.
 
Tror ølet blir utsatt for mer oksygen hvis det blir stikkes om og blir stående en uke eller to i "sekundærbøtta"
kontra å la det stå i primær til det skal flaskes. Etter evt omstikking er det kanskje lite kullsyre over ølet.
Men bruker man co2 med de muligheter det gir blir svaret kanskje et annet.
 
Tilbake
Topp