Hva fikk du i posten i dag?

Nettopp, og det er problemet
Zalo inneholder tensider og zulfo noe suma, pbw og andre hydroksybaserte bløtemidler vel ikke gjør
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Min kommer ikke blank ut, den kommer bare mattere og mattere ut. Som sagt så trur jeg ikke dette belegget gjør noe - det er ikke verdigris - men det hadde ikke gjort noe om jeg fikk det vekk, heller. Jeg har prøvd det anbefalte grepet med eddikoppløsning, og det funker ikke.
 
Nettopp, og det er problemet
Zalo inneholder tensider og zulfo noe suma, pbw og andre hydroksybaserte bløtemidler vel ikke gjør
Sulfo (alkylbenzensulfonat) er vel forbudt? Det ble i alle fall forbudt i Danmark for over 50 år sida - men henger igjen som generisk navn på oppvaskmiddel.
 
Back to topic:

Fra Beergear kom to bokser a 400 gr Supermoss, så da har jeg for et par år:). Det var de to siste de hadde. I tillegg 2 kg Victory - som jeg ugjerne vil være foruten.
 
Sist redigert:
Min kommer ikke blank ut, den kommer bare mattere og mattere ut. Som sagt så trur jeg ikke dette belegget gjør noe - det er ikke verdigris - men det hadde ikke gjort noe om jeg fikk det vekk, heller. Jeg har prøvd det anbefalte grepet med eddikoppløsning, og det funker ikke.
Eddik, har bare en egenskap i forhold til vask og det er at den holder en lav pH. Jeg må til stadighet fjerne kalk fra vannkokeren og eddik kan gjøre jobben, men den lukter jo grusomt. Starsan gjør samme jobben, men skummer enormt.

Så jeg bruker fosforsyre, samme som jeg justerer med. Null lukt, null skum, fjerner kalk ++.. Samme kan gjøres med kobberkjøleren.

Det første jeg gjør når vørteren er på karet er å løfte kjøleren ut og rett i varmt vann, bare så ingenting rekker å tørke og dermed blir vanskeligere å få vekk med rent vann. For rent vann er hva Jaded selv anbefaler å bruke etter bruk, også tørke lett over den med papir, mikrofiber eller andre ting som tar vekk overflødig vann.

Skulle du få verdigris, så anbefaler Jaded å fjerne det før neste brygg. Det de gjør er å bruke 1:1 eddik/vann, lar stå 45 minutter og skyller med varmt vann. Jeg bruker fosforsyre(75%) med blandingsforhold 1:90, med andre ord f.eks 10ml fosforsyre til 900ml vann, eller 1dl til 90dl vann. Setter den i bryggemaskinen med 9 liter vann og 1dl fosforsyre, kjører temperaturen opp til rundt 75 grader og holder den der i 45 minutter.

Skulle det være verdigris eller man bare vil få den skinnende igjen så kan man forsiktig gå over den med stålull(sier Jaded), men det kan være greit å være klar over at den matte "hinnen" er oksidering og i dette tilfellet er oksidering vår venn, for den beskytter faktisk kobberet :)
 
Eddik, har bare en egenskap i forhold til vask og det er at den holder en lav pH. Jeg må til stadighet fjerne kalk fra vannkokeren og eddik kan gjøre jobben, men den lukter jo grusomt. Starsan gjør samme jobben, men skummer enormt.

Så jeg bruker fosforsyre, samme som jeg justerer med. Null lukt, null skum, fjerner kalk ++.. Samme kan gjøres med kobberkjøleren.

Det første jeg gjør når vørteren er på karet er å løfte kjøleren ut og rett i varmt vann, bare så ingenting rekker å tørke og dermed blir vanskeligere å få vekk med rent vann. For rent vann er hva Jaded selv anbefaler å bruke etter bruk, også tørke lett over den med papir, mikrofiber eller andre ting som tar vekk overflødig vann.

Skulle du få verdigris, så anbefaler Jaded å fjerne det før neste brygg. Det de gjør er å bruke 1:1 eddik/vann, lar stå 45 minutter og skyller med varmt vann. Jeg bruker fosforsyre(75%) med blandingsforhold 1:90, med andre ord f.eks 10ml fosforsyre til 900ml vann, eller 1dl til 90dl vann. Setter den i bryggemaskinen med 9 liter vann og 1dl fosforsyre, kjører temperaturen opp til rundt 75 grader og holder den der i 45 minutter.

Skulle det være verdigris eller man bare vil få den skinnende igjen så kan man forsiktig gå over den med stålull(sier Jaded), men det kan være greit å være klar over at den matte "hinnen" er oksidering og i dette tilfellet er oksidering vår venn, for den beskytter faktisk kobberet :)
Jeg tar ut kjøler'n, og så bruker jeg to minutter på lage en whirlpool i kjelen. Deretter tar jeg meg av kjøler'n. Kunne kanskje gjøre det omvendt.
 
Jeg tar ut kjøler'n, og så bruker jeg to minutter på lage en whirlpool i kjelen. Deretter tar jeg meg av kjøler'n. Kunne kanskje gjøre det omvendt.

Det er der jeg plundrer mest iom. jeg tar en øl mens det koker. Kjøler ut så humle og WP, eller var det omvendt, men pleier gå greit..
 
7 Fjell har vel brukt mye Fuglsang malt så er det godt nok for Gahr så er der vel godt nok for en enkel hjemmebrygger også :)
 
Hehe, ja det er vel noe i det. Det er visstnok pilsner maltet som Aass bruker, så da skal det være mer enn godt nok for meg iallefall. Artig navn
Trur det er familienavnet til grunnleggeren av firmaet. Ølet deres er jo ikke så galt, heller.

Aass brygger i alle fall en veldig god premium pils (6%). Den var en positiv overraskelse da jeg smakte den forleden dag:).

Jeg har ikke klart å kjenne at ulike vanlige pilsmalttyper er ulike. Spesialtyper som Weyermanns Isaria og Eraclea kan skille seg ut, men ellers går det på ett ut for meg.
 
2,8 kg assorterte humler, tyske + 1 tsjekkisk og 1 engelsk, fra Petit: Merkur, Opal, Saaz, Saphir, Smaragd, Target, Tettnanger og Tradition. (Jeg har et forsett om å begrense antall humletyper, men det gjelder ikke for de tyske:) - ikke ennå, i alle fall. Skulle jeg plukke ut én av de der, trur jeg det må bli Opal. Jeg liker den aromaprofilen, og synes en pils jeg brygga med bare den (i rikelige mengder) blei god.)

Billig, og kjapt ekspedert:).
 
Tilbake
Topp