Runeska
Norbrygg-medlem
Noe rart er i ferd med å skje. for hver gang vi brygger så blir det dårligere ut-gjæring.
Så derfor ønsker jeg noen tips. De siste gangene vi har brygget IPA har FG blir høyere og høyere.
info om den siste brygget:
9,24 kg Pale Malt
1,20 kg Hvetemalt
0,96 kg Caramalt
0,60 kg Munichmakt
46 liter vann
Bitterhumle Chinook 100g
5 x 80g Nelson Sauvin
Stegmesket med:
innmesk på 38gr
53gr C i 5min
63gr C i 30min
73gr C i 30min
78gr C i 15min
Skylte med 16 liter vann med 78gr C.
Verdie:
OG før skylling 62
OG etter skylling 55
OG ferdig kokt (90min) 65 (46 liter i gjærings bøtta)
Brygger i en 50Liter Speidel.
I hver pumpe pause så rørte jeg i malten.
Ut fra beerSmith fikk jeg en effektivitet på 80,1%
Kjølte ned med spiralkjøler til 18 gr C
Rørte ut 4 pk med gjær (US-05) med nedkjølte vørter
Blandet vørter og gjær i dunken, kjørte inn oksygen via en luftestein, 1kg i 1 min per 23liter,
(vi brukte 2kg i 2min, 46 liter)
Satte til gjæring i temp. regulert fryser 19 gr første uke.
pga dårlig utgjæring(OG =35) økte vi til 21gr C siste uke.
i dag målte vi OG=22. og skal etter planen tappe på cag i morgen.
Velger å la den stå en uke til.
Det har vi prøvd før, men det går ikke ned noe mer.
Alt er desinfisert i starsan
Før problemet begynte ristet jeg dunken da vi ikke hadde oksygen flaske og lufte stein.
Men trudde ikke det skulle bli dårligere av ren oksygen.
SÅ noen tips :attevar:
Så derfor ønsker jeg noen tips. De siste gangene vi har brygget IPA har FG blir høyere og høyere.
info om den siste brygget:
9,24 kg Pale Malt
1,20 kg Hvetemalt
0,96 kg Caramalt
0,60 kg Munichmakt
46 liter vann
Bitterhumle Chinook 100g
5 x 80g Nelson Sauvin
Stegmesket med:
innmesk på 38gr
53gr C i 5min
63gr C i 30min
73gr C i 30min
78gr C i 15min
Skylte med 16 liter vann med 78gr C.
Verdie:
OG før skylling 62
OG etter skylling 55
OG ferdig kokt (90min) 65 (46 liter i gjærings bøtta)
Brygger i en 50Liter Speidel.
I hver pumpe pause så rørte jeg i malten.
Ut fra beerSmith fikk jeg en effektivitet på 80,1%
Kjølte ned med spiralkjøler til 18 gr C
Rørte ut 4 pk med gjær (US-05) med nedkjølte vørter
Blandet vørter og gjær i dunken, kjørte inn oksygen via en luftestein, 1kg i 1 min per 23liter,
(vi brukte 2kg i 2min, 46 liter)
Satte til gjæring i temp. regulert fryser 19 gr første uke.
pga dårlig utgjæring(OG =35) økte vi til 21gr C siste uke.
i dag målte vi OG=22. og skal etter planen tappe på cag i morgen.
Velger å la den stå en uke til.
Det har vi prøvd før, men det går ikke ned noe mer.
Alt er desinfisert i starsan
Før problemet begynte ristet jeg dunken da vi ikke hadde oksygen flaske og lufte stein.
Men trudde ikke det skulle bli dårligere av ren oksygen.
SÅ noen tips :attevar: