Brygget en IPA, og brukte pumpe til kjøling for første gang. Kjørte pumpa veldig rolig, og humlegugget la seg på toppen av vørteren, tappet av nesten krystallklar vørter til det var et par liter igjen å tappe. For første gang har jeg brygget uten å trenge å bruke starsan til annet enn gjæringskar, må si det var veldig herlig å slippe å spraye slanger og alt mulig annet. Nå blir det større pumpe. Brukte pumpa til vorlauf også, det resulterte i vørter så klar som eplejuice!
Siden kjelen for en gangs skyld var varmere i bunn enn på toppen, så ser jeg for meg at siden vørteren var tettere på toppen enn i bunn at humleguffa ble liggende der. Er i allefall svært glad for resultatet. Smaker man forskjell allerede i vørterstadiet ved bruk av CaSO4? Syns vørteren var usedvanlig frisk på smaken, men kan jo hende jeg innbiller meg ting.
Siden kjelen for en gangs skyld var varmere i bunn enn på toppen, så ser jeg for meg at siden vørteren var tettere på toppen enn i bunn at humleguffa ble liggende der. Er i allefall svært glad for resultatet. Smaker man forskjell allerede i vørterstadiet ved bruk av CaSO4? Syns vørteren var usedvanlig frisk på smaken, men kan jo hende jeg innbiller meg ting.