Hva kan jeg lage av dette?

marhorn

Norbrygg-medlem
Hei,

Pga en feilleveranse sitter jeg nå med en sekk med en blanding av 4,8kg Munich mørk og 1,8kg Pilsner malt.
Ferdig kvernet så det bør vel benyttes snarest...

Noen gode tips på hva jeg kan bruke dette til?
Har prøvd å studere oppskrifter, men finner ikke helt denne sammensetningen noe sted.
 
Jeg var litt redd dette passet best til lager ja..

Sliter litt med temperaturen i det dårlig isolerte huset mitt!

Jeg har en backupløsning når det gjelder lagring så det er ingen umulighet:)
 
Dette kan bli en fin dunkel øl som er laget for det meste av munich malt men med undergjær  :biersmile: Kan jo lage det med overgjær også. Kun fantasien som kan sette en stopper for et godt øl, hvis det er slik det kan sies  ;D
 
Altbier. Litt krystall og en liten mengde sjokolademalt/carafa special II, 30-40 IBU med tysk humle. WLP036 er en fin gjær.
 
Mange gode tips her.

Må tenke litt på det!

Hvor lenge er det forsvarlig å la malten ligge før bruk?
Den er kvernet, men ligger mørkt og relativt kaldt og i en tett pose!

Først skal Dry Stouten (Gahr-Edition) i gryta.
Har sikkert hundre spørsmål der også, men lurer litt på om jeg bare skal ta et gjennomsnitt av alt jeg har lest og kjøre på!
Det blir vel sikkert et mørkt øl uansett  ;D

Gleder meg!
I ettermiddag setter jeg starteren!
 
Tror det gikk tålig greit med stouten!
Litt vanskelig å holde stabil temp på BB30 (PID, SSR og div på vei i posten).

Eneste store problemet jeg støtte på var når jeg skulle kjøle brygget!
Skulle koke kjøleren siste 10 minuttene men skjønte fort at billige biltema-slanger ikke var tingen å satse på!
Her må jeg finne en bedre løsning!!!!

Skal måle OG når jeg er på 20 grader....Blir spennende!
Fargen er helt knall hvertfall  :skitbra:
 
OG: 46 ved 20'C

Litt høyt egentlig eller?
Aner ikke om jeg tenker riktig, men tror mesketemperatur gikk litt over planen i en periode og at det kan ha gjort den søtere?
Uansett smaker den så godt a jeg inntil videre kaller det en suksess!

Denne gleder jeg meg virkelig til å smake på om en måneds tid!
Første maltbrygg!!!

5 timer, ikke inklusiv vask!
 
Tilbake
Topp