Frode Foss
Norbrygg-medlem
Nok en tråd om vann... Etter ca. 50 brygg tenkte jeg å lukte litt på vannjustering. Jeg har lest mye her på forumet og andre plasser.
I utgangspunktet tenkte jeg å benytte meg av tabellen til Gahr og ferdig med det, men så ble jeg litt nysgjerrig på hvilken kvalitet jeg egentlig har på vannet fra springen.
Vi har grunnvann fra kommunalt vannverk og de opplysninger kommunen har på nett er sparsomme: Kalsium 7,7 mg/l CA, Tyske hardhetsgrader 1,1 dH, Meget bløtt vann. Det er det som står.
Visuelt er vannet helt klart og godt på smak, nesten blått når man tapper i vasken.
Jeg tenkte å spørre om flere verdier, men er usikker på hva jeg skal spørre om. Ser på forumet at kalsium, karbonat og hardhet er viktig? Samt at alkaliteten er viktigste for pH.
Er det andre ting jeg skal be om?
I utgangspunktet tenkte jeg å benytte meg av tabellen til Gahr og ferdig med det, men så ble jeg litt nysgjerrig på hvilken kvalitet jeg egentlig har på vannet fra springen.
Vi har grunnvann fra kommunalt vannverk og de opplysninger kommunen har på nett er sparsomme: Kalsium 7,7 mg/l CA, Tyske hardhetsgrader 1,1 dH, Meget bløtt vann. Det er det som står.
Visuelt er vannet helt klart og godt på smak, nesten blått når man tapper i vasken.
Jeg tenkte å spørre om flere verdier, men er usikker på hva jeg skal spørre om. Ser på forumet at kalsium, karbonat og hardhet er viktig? Samt at alkaliteten er viktigste for pH.
Er det andre ting jeg skal be om?