Hva skal jeg skrive på etiketten?

Det er kanskje et litt dumt spørsmål. Men jeg har et ferdig flasket og ettergjæret Hveteøl som jeg tenkte jeg skulle få klistret noen etiketter på.
Ølet er laget på 50% hvetemalt og 50% pilsnermalt så jeg har vel "retten" til å kalle det både Hveteøl, Wit og Weissbier. Men hva skal jeg velge?
Er det noen andre som har laget etiketter til hveteøl?
Dette var forresten mitt første brygg så jeg tenkte på å slenge inn en; #1 sammen med navnet.
 
Smaker det som en wit så skriver du det.
Smaker det som en hveteøl, så skriver du det:).
 
Wit og weissbier er relativt forskjellige, hvetøl blir isåfall en paraplybetegnelse. Skriv det som passer best med smaken/opplevelsen av ølet, ikke nødvendigvis oppskrift/prosess. Det handler om å skape riktige forventninger til den som skal drikke ølet. Står det wit kan jeg bli litt skuffet om det ikke er en liten touch av koriander, for eksempel.
 
Tilbake
Topp