HveteIPA?

Er fryktelig glad i både hveteøl og ipa og har en tanke om at dette må være glimrende å kombinere i en og samme øl. Noen som har prøvd og evt har oppskrift?
 
Brukte 25% hvete i en standard Amerikansk IPA med hell


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
 
Brukte 50% hvete i en amerikansk pale ale. Ble godt, men hvetesmaken en tanke irriterende. 25% høres bedre ut.
 
Så bra ut den også :) må evt bytte ut ekstrakt med mer Maris otter. Og heve hveteprosenten. Og doble størrelsen:)
 
Her er en oppskrift som sto i oktoberutgaven av BYO.

19 liter ferdig øl
OG 1.073
FG 1.018
IBU 63
ABV 7,1%

4,5kg pale ale
1,8kg hvete
0,45kg flaket hvete
0,56g victory
21g nugget 90 min
28g crystal 15 min
28g cascade 15 min
28g chinook 2 min
28 g cascade dry hop
WLP090

Mesk på 67 grader i 45 min?
Kok i 90 min

Victory tror jeg kan byttes ut med Amber eller Melanoidin.
Har ikke prøvd den selv. Lykke til.
 
Jeg har lagd en kombinasjon av weissbier og IPA (serverte på NM i fjor, In Heat for de som husker godt). Inspirasjonen kom fra The Mad Fermentationist (bra blogg!). Jeg synes den ble god. Meget interessant.
 
Hadde denne vært interesan

HveteIPA Style: Unspecified Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 10 liters
OG: 1066
FG:
Alcohol: 6.6 % by vol.
Colour: 7 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 53 IBU
BU/GU: 0.8
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 2250 g
Wheat Malt 3 EBC 750 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Cascade 6.5% alpha 15 g 60 minutes
Centennial 10% alpha 15 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 15 g 15 minutes
Centennial 10% alpha 15 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP300 Hefeweizen Ale

Comments:
Kanskje splitte batchen i 2 mellom WLP300 og 400
 
Det så også ut som en fin oppskrift. Det jeg lurer mest på er om jeg skal bruke hefegjær som i den over eller om jeg skal gå for en gjær som er mer standard i en IPA. Vil ha en ganske clean sak med mye hvetesmak, men helst uten hubbabubba eller banan:)
 
Ikke sant, det er der du må play safe
eller eksperimentere og ta en risk

kanskje tilogmed dele den i 3
en med standard IPA gjær(US-05, WLP001 el. 007), en med belgisk og en med tysk
det hadde vært spennende
 
Jeg synes i utgangspunktet det høres ut som en sær miks.. hveteøl har jo ofte lav bitterhet, mens IPA'en er humlet til himmels, gjerne med kraftige, amerikanske humlesorter. Alt er spennende å smake, dog :)
 
Brygger denne nå. Er igang med kjøling.
5kg pilsnermalt og 1.5 kg hvetemalt. 77/23.
Humles med cascade og centennial.
Gjær denne gang ble us-05 så skal jeg evt prøve Wlp-400 neste gang:)
 
Gikk for ditt forslag sånn ca. Skal tørrhumle med litt cascade i tillegg. Brukte us-05 nå, men skal prøve med wlp-400 neste gang. Ble ikke tid til å sette starter denne gangen og måtte brygge et eller annet så da ble det denne. 22 liter med OG på 1062.
Justerte bare litt i beercalc.dk iforhold til din.
 
Tilbake
Topp