Hva skal man med hvete øl uten banan,
blir som.. hum nå fant jeg ikke no god metafor men du vet hva jeg mener
Litt banan er ok, S-33 synes jeg ga for mye. Ble rett og slett ikke god. M20 var grei, men ønsker mindre.
Hva skal man med hvete øl uten banan,
blir som.. hum nå fant jeg ikke no god metafor men du vet hva jeg mener
Stegmesker du?Litt banan er ok, S-33 synes jeg ga for mye. Ble rett og slett ikke god. M20 var grei, men ønsker mindre.
Stegmesker du?
Jeg vet ikke hva terskelen din er for hvor mye/lite banan som er greit, men leste du WLP380 innlegget mitt litt lengre opp? Hvis også det gir for mye banan så må du bytte gjær fra belgisk/tysk hvete helt og holdent omtrent. Evt få justere på gjæringstemperaturen. Noen begiske kan gi deg omtrent for det meste røyk, men med dårlig tempkontroll så som unngår bana, hvis du ikke er nøye ok i tempen, så kan du fortsatt få banan. Har selv klart å lage en bananbombe uten like (nesten) fordi jeg klarte å nappe ut termostaten ved en feiltakelse to ganger ila gjæringsforløpet.
Litt banan er ok, S-33 synes jeg ga for mye. Ble rett og slett ikke god. M20 var grei, men ønsker mindre.
Hvetemalten får fraktisk frem mer estere, eller for å si det omvent. Byggmalt demper estere.
Jeg lurer veldig på hva det er du egentlig er ute etter, men kan det være en belgisk blond slik Hansa brygger den, kanskje? Jeg ser ikke at banan er noe problem i en slik.
Der er en øltype jeg har vanskelig for å finne litteratur om - jeg lurer litt på om det rett og slett er en norsk oppfinnelse. For meg skiller den seg lite fra saison, og jeg tenker at det vel egentlig bare er en ganske lett saison? Så brygg en lett saison med en god del hvetemalt. Bruk Fermentis' BE-134. Antakelig får du det du leiter etter.
Men hvis nå poenget er å brygge et øl med en god del hvete - som trådtittelen sier? Og i en saison kan du jo hive oppi omtrent hva du vil - også om vi tenker typetiktighet.
Denne er for meg ypperlig, uten banan. Bruker kun tørrgjær, da jeg ikke har magnetrører etc
Det ølet der smaker lite som en "ordentlig" wit synes jeg. Forøvrig gjør wb-06 seg best i faktisk en wit, hvis man gjærer den høyt. Ved 20 grader så er den sørgelig kjedelig.men det er da en belgisk hvete, wit
Det er litt uklart for meg hva dere refererer til i innleggene over, men bare for å gjøre noe klart:
- Hansa Blond er ikke noen wit, sjøl om den er brygget med belgisk hveteølgjær (wlp400?). Den passer vel ikke inn i noen stilkategori hverken i BJCP eller hos Norbrygg, men er nærmest en lightversjon av det som egentlig er en belgisk blond, som er et sterkere øl (5,5 - 7%). Eller det er kanskje en lett saison, ganske enkelt?
- BE-134 er en saison-tørrgjær, og helt klart den jeg ville valgt om jeg skulle prøvd meg på dette ølet med en tørrgjær, ut fra hva d'Erpe--Mere-entusiaster sier om den. Jeg tviler ikke på at den er en særdeles fin gjær, sjøl om jeg ikke har brukt den sjøl. Jeg har ikke oppfattet at den gir utpreget banan.
- Du får ikke en wit av å bruke hvetemalt, du må ha umaltet hvete. Hansa blond har hvetemalt, men jeg aner ikke hvor mye.
Referer vel til Frydenlund sitt hveteøl.