Hei.
Det gjelder IPA-settet til Olbrygging.no. På oppskriften stod det at OG burde være mellom 1065-1070 og at ølet da skulle være 7%. Da jeg sjekket var den 1062. Altså, ser man på OG ligger det ann til å bli et litt svakere øl, men hva kan og bør jeg forvente at FG er?
Slik jeg har forstått det så er formelen slik:
(OG-FG)*0,132 = Alkohol %
Hvis jeg da snur på formelen og regner hvilken nødvendig FG jeg trenger ender jeg opp med en FG på 1009. Kan dette stemme?
Nå som det også gjæres litt på grensen med tanke på varm temperatur, vil det da bety at det muligens ikke klarer å gjære fullt ut? At jeg da vil da sitte igjenn med et noe svakere øl (alkohol %), samt risiko for bismak etter gjæren? Rett og slett en jærsmak lignende den man får ved dårlig heving av boller
Det gjelder IPA-settet til Olbrygging.no. På oppskriften stod det at OG burde være mellom 1065-1070 og at ølet da skulle være 7%. Da jeg sjekket var den 1062. Altså, ser man på OG ligger det ann til å bli et litt svakere øl, men hva kan og bør jeg forvente at FG er?
Slik jeg har forstått det så er formelen slik:
(OG-FG)*0,132 = Alkohol %
Hvis jeg da snur på formelen og regner hvilken nødvendig FG jeg trenger ender jeg opp med en FG på 1009. Kan dette stemme?
Nå som det også gjæres litt på grensen med tanke på varm temperatur, vil det da bety at det muligens ikke klarer å gjære fullt ut? At jeg da vil da sitte igjenn med et noe svakere øl (alkohol %), samt risiko for bismak etter gjæren? Rett og slett en jærsmak lignende den man får ved dårlig heving av boller