Jablir ølet klarer når det får stått en stund på flaske?
Bruker whirlfloc de siste 15 min av koketid og brewers clarex i gjærdunken ved pitch.
Funker bra, men som BjarteH skriver så klarner alt med tid.
Whirlfloc er ikke like go som Protafloc.
Protafloc tabs er bedre enn Protafloc "pulver"...
Siden både Odland og Gahr er aktive her, hiver jeg meg frampå med et spørsmål... Har tappet en IPA fra gjæringskar til fat nå nylig (med hevert). La merke til at det ble med mye trub (det var denna humla da, Odland...) Har en flaske Biofine som jeg ikke har noen erfaring med fra før. Kan jeg ha noen dråper (2-3 ml) i fatet nå, eller bør jeg cold-crashe det først? Eventuelt tappe det over i et annet fat før/etter? Har ennå ikke (tvangs-)karbonert, men fatet står med ca 0,7 bar CO2.
Lar du ølet stå i gjæringskaret i 2 uker etter du har tilsatt gelatinen?Bland en teskje med gelatinpulver med en dl kokende vann pr. 20 l øl. Rist dette til pulveret er løst opp. helles opp i gjæringskarret når ølet er ferdigjæret. Prøv å få ølet så kaldt du kan før du har oppi gelatin. Klart øl etter en uke eller to.
Jeg bruker det fordi det koster lite, tar kort tid å utføre og det resulterer i de klareste ølene jeg noensinne har laget.
Jeg pleier å ha det over på fat 2-3 dager etter å ha hatt oppi gelatin.Lar du ølet stå i gjæringskaret i 2 uker etter du har tilsatt gelatinen?