Hei, nybegynner her. Etter vårt første brygg (ølbrygging.no sitt kit Red Ale) ser vi at det er et hvitt bunnslam i flaskene, som renner ut som hvite striper når man nærmer seg bunnen ved tømming av flasken. Vi var nøye med hygiene og sterilisering med Starsan.
Noen nybegynnerfeil vi gjorde:
1: Etter mesking økte vi ikke temperaturen på mesken før vi begynte skylling.
2: Vi hadde oppi bitterhumlen med en gang i stedet for etter en halvtime (humla kokte 90 minutter i stedet for 60)
3: Vi rehydrerte ikke gjæren, men strødde bare tørrgjæren på toppen av brygget før lokket gikk på, uten å riste/røre det inn
4: Glemte vann i ene vannlåsen en dags tid
Synes ølen smaker vel bittert, med ikke så god ettersmak. Vet ikke hvordan denne ølen burde smake, men synes det burde være bedre enn dette. Legger ved et bilde av bunnslammet i flaske. Litt vanskelig å se. Det "strekker seg" som sagt ut i hvite striper når man heller oppi. Det er bare et tynt bunnslamlag.
Noen ideer hva dette hvite er? Takker for innspill!
Mvh Erik
Noen nybegynnerfeil vi gjorde:
1: Etter mesking økte vi ikke temperaturen på mesken før vi begynte skylling.
2: Vi hadde oppi bitterhumlen med en gang i stedet for etter en halvtime (humla kokte 90 minutter i stedet for 60)
3: Vi rehydrerte ikke gjæren, men strødde bare tørrgjæren på toppen av brygget før lokket gikk på, uten å riste/røre det inn
4: Glemte vann i ene vannlåsen en dags tid
Synes ølen smaker vel bittert, med ikke så god ettersmak. Vet ikke hvordan denne ølen burde smake, men synes det burde være bedre enn dette. Legger ved et bilde av bunnslammet i flaske. Litt vanskelig å se. Det "strekker seg" som sagt ut i hvite striper når man heller oppi. Det er bare et tynt bunnslamlag.
Noen ideer hva dette hvite er? Takker for innspill!
Mvh Erik