Er i gang med 3. og 4. maltbrygg.
Har satt et godt humlet lager-brygg til gjæring ved ca 8-10 °C. Det har stått til gjæring i en uke. Det har dannet seg en god mengde skum oppå brygget, noe jeg ikke fikk på de forrige brygg. Er dette fordi jeg har fått med formye eggehvitestoffer? For dårlig cold break? Vil det sette smak/ bli uklart?
Har ikke alle data fra bryggedagen forran meg, men husker at:
-brukte 50% ferdig knust malt som hadde ligget ca 1 mnd.
-FG 1.060
-Hadde litt dårlig temperaturkonrtoll i begynnelsen av meskingen pga at det digitale termometeret streiket, så mesken kan ha vært for varm.
Bør jeg fjerne skummet nå, evt med øse eller omstikking? Evt vente til jeg stikker om på flaske?
Et annet brygg har jeg hatt i tørrhumle. Humleposen ligger å flyter, bare halveis nedi brygget. Bør jeg prøve å senke det med en sterilisert vekt, ta det ut, eller la den ligge til jeg stikker om?
Tor Ivar
Har satt et godt humlet lager-brygg til gjæring ved ca 8-10 °C. Det har stått til gjæring i en uke. Det har dannet seg en god mengde skum oppå brygget, noe jeg ikke fikk på de forrige brygg. Er dette fordi jeg har fått med formye eggehvitestoffer? For dårlig cold break? Vil det sette smak/ bli uklart?
Har ikke alle data fra bryggedagen forran meg, men husker at:
-brukte 50% ferdig knust malt som hadde ligget ca 1 mnd.
-FG 1.060
-Hadde litt dårlig temperaturkonrtoll i begynnelsen av meskingen pga at det digitale termometeret streiket, så mesken kan ha vært for varm.
Bør jeg fjerne skummet nå, evt med øse eller omstikking? Evt vente til jeg stikker om på flaske?
Et annet brygg har jeg hatt i tørrhumle. Humleposen ligger å flyter, bare halveis nedi brygget. Bør jeg prøve å senke det med en sterilisert vekt, ta det ut, eller la den ligge til jeg stikker om?
Tor Ivar