Hei.
Jeg lurte på om hvor raskt man kan merke DMS? Brygget en pils med 4,5 kg pilsmalt på lørdag. Vørteren ble bare kokt i 60 min (tid målt etter hotbreak fra rullendenkok begynte), men pga dårlig varmeelement tok det lang tid å få til den rullende koken. Nedkjølingen gikk fort og gjær ble tilsatt (mye fersk gjær med stor starter).
Har lest litt om DMS her på forumet, og skjønner nå at vi egentlig burde ha kokt i 90 min. Smakte på vørteren før gjæring, og den smakte helt fint. Har også luktet på gjæringskaret flere ganger, men det er intet tegn på den kjipe mais/kål-odøren som beskrives. Bør jeg som så ofte bare rdwhahb, eller er det en sjanse for at DMS-nissen kommer snikende? Hvor fort merker man det?
Jeg lurte på om hvor raskt man kan merke DMS? Brygget en pils med 4,5 kg pilsmalt på lørdag. Vørteren ble bare kokt i 60 min (tid målt etter hotbreak fra rullendenkok begynte), men pga dårlig varmeelement tok det lang tid å få til den rullende koken. Nedkjølingen gikk fort og gjær ble tilsatt (mye fersk gjær med stor starter).
Har lest litt om DMS her på forumet, og skjønner nå at vi egentlig burde ha kokt i 90 min. Smakte på vørteren før gjæring, og den smakte helt fint. Har også luktet på gjæringskaret flere ganger, men det er intet tegn på den kjipe mais/kål-odøren som beskrives. Bør jeg som så ofte bare rdwhahb, eller er det en sjanse for at DMS-nissen kommer snikende? Hvor fort merker man det?