1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hvor mye er det igjen i fatet?

En tråd i 'Utstyr' startet av Børre Aursnes, 25 Okt 2019.

  1. Børre Aursnes

    Børre Aursnes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drøbak
    Har noen en god måte for å vite hvor mye det er igjen i fatet?

    Det er jo viktig å få brygget nytt i tide og ikke sitte med et aldrende lager. Det er ikke lett å løfte på fat som står stablet inn bak co2 flaske, regulatorer, slanger og andre fat. Jeg skulle veldig gjerne kunne kikke inn i skapet og bestemt hvor mye det er igjen på hvert fat.

    Jeg har tenkt på vekt av ulikt slag, men for det første er det trangt i mitt kjøleskap og vanskelig å lese, særlig den bakerste. For det andre tenker jeg at fjærvekter får laaange fjær og dermed blir upresise over tid. Batteridrevne vekter må jo slås på hele tiden.

    Har noen en god løsning på et problem som skiller 3. verden fra 1. verden?
     
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det enkleste er vel å kritte en strek for hvert glass og holde tellinga på den måten. Det er vel 3. verden-varianten. Så tror jeg det fins noen fancy, elektroniske greier. Selv er min metode å oppdage brått og uventa at det ikke er mer igjen. :p
     
  3. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Nest etter vekkerklokken, så er den verste lyden jeg vet den der forferdelige surklingen og fæle gulpingen ved tapping av siste glass fra fatet.

    Personlig har jeg gass og regulator utenfor kjøleskapet, da er det fort gjort å åpne døren for å løfte på fatene.
     
    Børre Aursnes liker dette.
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tja, når det er tre kraner til med øl ved sia av og gjerne et fat eller to klare til å kobles på i kjelleren tar jeg den lyden med stoisk ro. :)
     
  5. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Jeg kjører også helt systematisk med fire fat i kjøleskapet, og fire ny klar i kjelleren. Over årene har jeg utviklet en slags sjette sans angående forbruket: når først ett fat har tatt kvelden, er det ikke mange glassene igjen før de neste også legger inn årene. Det verste er tre fat på rappen med surkling og oppgulp av gjær- og humlebunnfall!
     
    Børre Aursnes og erikraude liker dette.
  6. Jovialsen

    Jovialsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvis du har kjøleskap så kan du åpne døra på vidt gap og la det stå sånn i noen minutter.
    Ganske kjapt legger deg seg tydelig kondens på den delen av fatet hvor det er øl. Dette ser du veldig godt.
     
  7. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, da begynner det å bli litt vel nært ølkrise. :) Her er det alltid ett eller to øl det går mye av, og noen som mer eller mindre støver ned. Tenkte jeg skulle være flink og ta meg en pils nå, selv om jeg egentlig har lyst på en porter, men jeg trenger å tømme et par fat for å frigjøre plass til innkommende øl.
     
    Børre Aursnes og TommyH liker dette.
  8. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Det blir vel som en form for hjemmebryggerverdenens hippier og nazier.

    Om man er vilkårlig offer for sine lyster, så vil Systemet bryte sammen, det går den veien høna sparker. Uten System, så blir det kaos. Når det gjelder øl og risikoen for tomme fat, så må jeg ha orden på tingene! Det er vel knapt noe kjedeligere enn tomt fat og surklelyd, når man akkurat har planlagt en god pipe Virgina med en porter, og en god cd klar nede i verkstedet/røykerommet.
     
    Børre Aursnes liker dette.
  9. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Derfor har man alltid noen flasker som backup. :)
     
    Børre Aursnes liker dette.
  10. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er den beste lyden eg veit. Då har me alltid nytt øl å sete på


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
  12. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Børre Aursnes liker dette.
  13. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Den der var jammen sneisen. Hvorfor gjøre det komplisert når det kan gjøres enkelt og rimelig?

    Tipper om at ikke altfor lenge inn i fremtiden så blir dette trådløst og batteridrevet. Man har for eksempel fire fat med hver sin ball og muligens en slags tape på utsiden av fatet som kan måle ballens posisjon, eller ballen måler selv relativt til tapen, og på utsiden av kjøleskapet har man en liten tavle med fire skivemagneter, eller rett og slett bare en grafisk fremstilling. Selvfølgelig med en tilhørende app. Du hørte det her først, patenten gis herved bort.
     
    Børre Aursnes liker dette.
  14. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    I tilfelle det er metanol på fatet mener du?
     
    Børre Aursnes, erikraude og Jo-Helge liker dette.
  15. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem




    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  16. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Easy, bare å feste en wifi laseravstandsmåler på toppen av fatet som 'ser' på ballen. Skal huske deg i takketalen når jeg kommer inn på Forbes-lista.
     
    Børre Aursnes liker dette.
  17. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jepp. Stadig tilbakevendende problem. To, tre øl, og så klarer jeg ikke se gjennom veggen på fryseboksen lenger. :p
     
    Børre Aursnes og Amarillo liker dette.
  18. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Eller enklere, lasermåler i dråpeformet ball som ser bunnen i fatet, trådløs strømforsyning, eventuellt med tilpasset fat for et fullstendig system.

    Og så mater det hele data til en helse-app som monitorerer forbruk mot data fra en treningsapp og PasientSky, eventuellt også en til en samlivs-app, eller endog spotify-playlisten (des dypere i fatet, des mer jazz) eller en partibarometer/hjemmebrygg profil relativt til øltype og promille (ex. brown ale heller mot Rødt og revolusjonær glød, brett heller mot MPDG, kveik mere sentrisk).

    Det er derfor næringslivet trenger folk med humaniora-kompetanse. Spennende løsninger, hele mennesket...alt viser igjen på bunnlinja. Enhver bedrift kan dra nytte av en konsern-frik med ''trolldeig'' kompetanse.
     
    Børre Aursnes liker dette.
  19. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Mange gode idéer, liiker den med å koble opp mot Spotify. Konstant partymusikk når fatet er fullt, over til skikkelig gjennomsnitlig musikk hentet fra Nitimen gjennom de siste tredve år når fatet er halvfullt. Så gradvis over til jazz og blues og som avslutning nylig avdøde artister.

    Da slipper man strevet med å se på fatet også, du vet alltid hvor mye som er igjen.
     
    Børre Aursnes liker dette.
  20. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mc. og Børre Aursnes liker dette.

Del denne siden