http://www.trilliumbrewing.com/trillium-double-dry-hopped-congress-street-ipaJeg nekter å tro at øl som ser ut som tjukk, oransje appelsinjuice ser slik ut p.g.a. tørrhumle, flaked oats og wyeast 1318... De må ha tilsatt noe mere enn det.
F.eks. hvetemel, laktose, fruktpure eller noe lignende. Jeg tørrhumler IPA'ene mine med alt fra 7,5 gr/l til 15 gr/l og har aldri noensinne fått så uklar, tjukk, selvlysende oransje øl. Selv ikke med wyeast 1318 og flaked oats. Nå prøver jeg ikke på det heller, men jeg er i allefall overbevist om at det puttes noe mer i NEIPA ølene for å få de så tjukke og fargesterke.
Eksempel... Trillium DDHCS:
Kan forsåvidt være kameratriksing med i bildet da... Lys, kontrast, saturation, varme, etc.
Har du tørrhumlet under primærgjæringen?Jeg nekter å tro at øl som ser ut som tjukk, oransje appelsinjuice ser slik ut p.g.a. tørrhumle, flaked oats og wyeast 1318... De må ha tilsatt noe mere enn det.
F.eks. hvetemel, laktose, fruktpure eller noe lignende. Jeg tørrhumler IPA'ene mine med alt fra 7,5 gr/l til 15 gr/l og har aldri noensinne fått så uklar, tjukk, selvlysende oransje øl. Selv ikke med wyeast 1318 og flaked oats. Nå prøver jeg ikke på det heller, men jeg er i allefall overbevist om at det puttes noe mer i NEIPA ølene for å få de så tjukke og fargesterke.
Eksempel... Trillium DDHCS:
Kan forsåvidt være kameratriksing med i bildet da... Lys, kontrast, saturation, varme, etc.
Har du tørrhumlet under primærgjæringen?
http://www.trilliumbrewing.com/trillium-double-dry-hopped-congress-street-ipa
Står ikke noe om at det inneholder hvetemel. Trillium bruker wlp007.
Jeg aner ikke hva de har i ølen, eller om de har noe uvanling. Det er bare gjetting basert på rykter om at flere New England bryggerier har hvetemel i NEPA'ne sine. Tired Hands, Omnipollo og Three Floyds har IPA'er med laktose. Omnipollo sine er eksepsjonelt uklare og appelsinjus aktige. De har jo også frukt i mange av sine øl... og hvem vet hva all den andre gugga er...
Jeg aner ikke hva de har i ølen, eller om de har noe uvanling. Det er bare gjetting basert på rykter om at flere New England bryggerier har hvetemel i NEPA'ne sine. Tired Hands, Omnipollo og Three Floyds har IPA'er med laktose. Omnipollo sine er eksepsjonelt uklare og appelsinjus aktige. De har jo også frukt i mange av sine øl... og hvem vet hva all den andre gugga er...
Makes sense, enig i at milkshaken så ekkel ut, i forhold til andre som i hvert fall ikke har klumper.http://beergraphs.com/bg/973-two-brewers-admit-their-methods-for-haze/
Angående ølet på bildet, har de faktisk 'inrømmet forholdet'.
Denne ser jo helt fantastisk ut! Nam!Jeg nekter å tro at øl som ser ut som tjukk, oransje appelsinjuice ser slik ut p.g.a. tørrhumle, flaked oats og wyeast 1318... De må ha tilsatt noe mere enn det.
F.eks. hvetemel, laktose, fruktpure eller noe lignende. Jeg tørrhumler IPA'ene mine med alt fra 7,5 gr/l til 15 gr/l og har aldri noensinne fått så uklar, tjukk, selvlysende oransje øl. Selv ikke med wyeast 1318 og flaked oats. Nå prøver jeg ikke på det heller, men jeg er i allefall overbevist om at det puttes noe mer i NEIPA ølene for å få de så tjukke og fargesterke.
Eksempel... Trillium DDHCS:
Kan forsåvidt være kameratriksing med i bildet da... Lys, kontrast, saturation, varme, etc.
Hoofhearted "Konkey Dong" IPA sett igjennom mikroskop (fra beeradvocate forum) :
Den inneholder visst store mengder gjær og humlerester i følge han som postet dette... Det sto ikke noe om andre tilsetningsstoffer. Kanskje ikke så lett å se i mikroskop.
Samme forumpost (https://www.beeradvocate.com/community/threads/northeast-haze-through-a-microscope.397142/ ?) har også et mikroskopbilde av Tree House Green, som også er et ganske uklart øl, men der er det derimot lite gjærceller å se.
Det er jo også forskjell på hvordan de to ølene ser ut uten forstørrelse. Synes Hoof Hearted ser mye mer blakket ut enn Green, og det stemmer jo bra med det som kan ses i mikroskop. Men det tyder jo på at det er noe mer med denne tåka enn bare gjær i suspensjon. Og som du sier er det vanskelig/umulig å gi noen god forklaring uten å kjenne alle ingredienser, prosesser og fysiske forhold underveis i produksjonen. Om jeg skulle gjetta, er tåka en sum av en hel masse forskjellig, og det er kanskje ikke mulig å finne forklaringen ved å ta for seg én variabel av gangen?Ja. Men det var en god del humlepartikle og masse andre små partikler som han ikke klarte å identifisere... De nekter jo å si hva de putter i ølen sin eller oppgi noen som helst form for oppskrift eller vannjusteringer så det er vanskelig å si hva som gjør ølen så usedvanlig uklar. Utover ting som wyeast1318 og mye tørrhumle mener jeg.
Litt som kaffe og cola i steden for porter/stout da, eller?All denne uklare fruktigheten.. Like greit med en Screwdriver, Snowball eller Tom Collins?