1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hvordan drikkes NEIPA?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 11 Mar 2017.

  1. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    20170310_153527.jpg
    Little Brother's er vel ikke uklar nok. Og angis vel som Nowegian IPA
     
    loebrygg liker dette.
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  3. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [​IMG]

    Noe som faller meg inn:

    "Now available! A directly pitchable size of yeast"

    "Always rehydrate your dry yeast"

    :p
     
  4. Jokis

    Jokis
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fredrikstad
    Neipa drikkes med langt skjegg, bukseseler, opprulla bukser og damemokkasiner:)
     
    Fagerli, rsomby, Sarge og 3 andre liker dette.
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Og kort hår på siden og litt lengre på toppen?
     
    Jokis liker dette.
  6. Jokis

    Jokis
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fredrikstad
    Jepp. Classic skullet. Business at the front, party at the back.
     
    Miguel liker dette.
  7. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er mullet godkjent? Er det jeg er nærmest for tiden
     
  8. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Må ha man-bun.
     
  9. Jærbrygg

    Jærbrygg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Klepp,Rogaland
    Kan også drikkes i tanga....
     
  10. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Da kan eg altså ikke drikke NEIPA'n jeg brygger. 20170314_083255.jpg
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Beklager, men den skallen passer nok best til klar industripils. Sorry...
     
    Ekornskurken liker dette.
  12. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Stella og Larsen - ikke sånn hooity tooity juicy ipa-pils iallefall
     
    Ekornskurken liker dette.
  13. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Angry-Emoji-PNG-Image.png
     
    Ekornskurken, msevland og Jærbrygg liker dette.
  14. in.primis.cervisium

    in.primis.cervisium
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hva med Lervig's Perler for svin?
     
  15. kEidesen

    kEidesen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hva er det viktigste trikset for å få NEIPA'n så uklar? Tørrhumling når? Ikke ColdCrash? annet?
    Mitt forsøk ble som en ganske klar IPA og smakte nesten som en vanlig IPA. Kanskje lavere bitterhet og mer smak, men ikke NEIPA.
     
  16. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Flere faktorer, som gjærtype, maltet eller umaltet havre og/eller hvete, tørrhumling under primærgjæring etc:
    "Some have reported these strains clear up just fine without dry hops. It’s possible this may have the added benefit of leaving more hop oils in suspension along with the yeast as less of the yeast cells are striping the oils. It’s unclear to me so far as to why exactly these beers are so hazy after dry hopping. Flocculation is complicated processes affected by numerous parameters such as nutrient conditions, dissolved oxygen, pH, fermentation temperature, and yeast handling and storage conditions. Part of the haze may be coming from the higher level of chloride I’m incorporating to enhance the mouthfeel’s softeness, as higher chloride levels has been found to hinder yeast flocculation."
    http://scottjanish.com/rva-manchester-ale-vs-london-ale-iii-neipas/
     
  17. in.primis.cervisium

    in.primis.cervisium
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvetemel, laktose, flaked oats og wyeast 1318?
     
  18. HansPB

    HansPB
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg har alltid trodd at NEIPA er uklar som en konsekvens av prosess og ingredienser og ikke et mål i seg selv. Tror mye tørrhumle, tørrhumle under aktiv gjæring og proteinholdige adjuncts er viktige årsaker, selv om det sikkert kan være flere. Virker ikke som om det egentlig er noen konsensus om hva tåka faktisk er.

    Forøvrig syns jeg det å tilsette noe som helst bare for at det skal gi tåke er fullstendig idiotisk.
     
    Jærbrygg, Miguel og loebrygg liker dette.
  19. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvis uklarheten kommer som en følge av humlinga eller mye flaket korn er det greit for meg,
    men hvis det er på grunn av gjær finner jeg det uapetitelig
     
  20. in.primis.cervisium

    in.primis.cervisium
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg nekter å tro at øl som ser ut som tjukk, oransje appelsinjuice ser slik ut p.g.a. tørrhumle, flaked oats og wyeast 1318... De må ha tilsatt noe mere enn det.

    F.eks. hvetemel, laktose, fruktpure eller noe lignende. Jeg tørrhumler IPA'ene mine med alt fra 7,5 gr/l til 15 gr/l og har aldri noensinne fått så uklar, tjukk, selvlysende oransje øl. Selv ikke med wyeast 1318 og flaked oats. Nå prøver jeg ikke på det heller, men jeg er i allefall overbevist om at det puttes noe mer i NEIPA ølene for å få de så tjukke og fargesterke.

    Eksempel... Trillium DDHCS:
    [​IMG]

    Kan forsåvidt være kameratriksing med i bildet da... Lys, kontrast, saturation, varme, etc.
     

Del denne siden