1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hvordan få av etiketter på Nøgne Ø flasker

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Roger H, 27 Aug 2008.

  1. Karl Eric H

    Karl Eric H
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ok, så bra. Da er vaskinga unnagjort, så får vi håpe og tro at min Belgisk Duppel klarer seg på mine mishandlede flakser
     
  2. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Du kan også legge glassene i starsan-løsning over natta. Bare vær obs på at eventuell trykk på glasset da også får juling.
     
  3. Erwibe

    Erwibe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som har noe tips til ægir, haandbryggeriet og austmanns flasker? Har stort sett bare pælma austmanns flasker men prøvd å rengjøre ægir og haandbryggeriet sine, med svært varierende hell.

    Kan bidra med at Kinns etiketter kommer av med samme metode som nøgne ø sine. Er noen ganger litt lim igjen under, men det kan pusses bort med olje.
     
    arvely liker dette.
  4. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Ægir sine er helt umulige, men de fleste haand-flaskene kan gjøres på samme måte som nøgne (varm opp og riv av).
    Men mange av alle disse måtas en runde med stålull når man har fått av etiketten.

    Og ja, austmann sine er noe drit. Samme med aass og, skuffende nok, 7F.
     
  5. Handyman

    Handyman
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lillesand
    Har ikke prøvd, men antar at denne metoden også fungerer på disse;-)
     
  6. Borgersen

    Borgersen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ilseng
    Tipset med Nøgne Ø-flasker i mikrobølgeovnen vil jeg fraråde, hvis ingen har gjort det allerede. Blir fort fyrverkeri inni mikroen.
     
  7. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Spørs litt på etiketten, men skjer oftere enn jeg skulle ønske. Stekeovnen eller kokende vann oppi flasken gjør samme nytten.
     
  8. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Woohoo! Etikett-tråden lenge leve! Til info: jeg bruker aceton, dynamitt og ovnsrens til mine etiketter. Skyll rikelig med vann etter vask.
     
    Storstad og Håvard Skjevling liker dette.
  9. okran

    okran
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi har vel alle erfart at noen Nøgne Ø-flasker (og Ægir og de andre problemflaskene) går det rimelig greit (alt er relativt..) å få av etikett og lim på, mens andre er helt umulige, selv om en bruker samme metode. (Varmt vann til over etiketten, vent, riv av, gni med olje er vel etter hvert å regne som gjeldende standard, er det ikke?). Her er det behov for forskning: Har noen observert noen lovmessighet med hensyn til denne variasjonen? Er det f.eks . slik at Nøgne Øs IPA-etiketter går greit mens Blonde er umulig - for nå bare å ta to tilfeldige eksempler, er det slik at nye flasker er enklere/vanskeligere enn flasker som har stått noen måneder/år, osv, osv. Her er mange mulige variabler, og vi trenger pålitelige svar basert på empiriske studier. Storvaskerne er herved utfordret.
     
    Stig Aa. liker dette.
  10. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Etikettens veier av flaska er uransakelig. Ang 7 Fjell som nevnt over: stålull i varmt zalovann funker greit.
     
  11. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tror det kommer litt ann på hvilken batch det er snakk om
    Nøgne Ø har vel endret litt på etikettene over åra
     
  12. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Ja og nei, det limet blir gummi-aktig når det varmes opp, så stålullet er fullt av det etterpå. Så fine er ikke flaskene dems uansett ;)
     
  13. SturlaP

    SturlaP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    ...og så godt smaker ikke øllet deres uansett :rolleyes: (går nå i dekning)
     
    loebrygg liker dette.
  14. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Forsiktig nå, påsan.
     
    SturlaP liker dette.
  15. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Jeg sitter bare å venter på at noen skal diskret poste en video av at noen tar ett hagleskudd mot en av disse vriene flaskene. Hint hint.
     
  16. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Sant nok. Stålullet må kastes etterpå.
     
  17. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Er det bare jeg som har oppdaget barberbladskrapen? Jeg river ikke av etikettene etter oppvarmingen, men "skjærer"/"flår" dem vekk med skrapen. Den tar det meste av limet, også, og jeg trenger ikke så veldig varmt vann. Etterpå er det en smal sak å få av resten av limet med matolje og kjøkkenpapir.

    Men 7 Fjell har jeg trøbbel med, såpass at det ikke er verdt bryet. Jeg bruker dessuten etter hvert bare vanlige pilsflasker når jeg trenger 0.33.
     
  18. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gøy tråd. Men forstår ikke snakket om 7 fjell sine flasker. De går lett av etter å ha ligget i varmt vann. At de er altfor små, er en annen ting.
     
  19. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Å få av etikettene er ikke problemet, det er selve limet som er en fysak. Samme svineri som er på Austmann og Aass for øvrig.
     
  20. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har en Austmannflaske jeg stikker nåler i sånn i dann og vann, uten at woodootriksene ser ut til å virke. Drittflasker. Limet på 7 fjellflaskene har jeg faktisk ikke problemer med.
     

Del denne siden