Hvordan holde lav nok temperatur ved lagerbrygging

Hei flott forum for en nybegynner dette.!
Det jeg lurer på er hvordan holde jevn kald nok temp til lagerbrygging (og lagring).
I mitt hus skjønner jeg ikke helt hvordan jeg skal få det til?
Ser at det er noen tråder til termostatløsninger, men jeg trenger vel egentlig kjølerom?
Sigurd
 
Hei.

Vi bruker en fryseboks, mens andre bruker kjøleskap. Kobler på en ekstern termostat og legger sensoren inntil gjæringsdunken(e) (og senere fatene).

Kjølerom går også bra, men da bør det være kun gjæring som foregår der hvis agregatet kobles til termostaten. Det er også mulig å bruke en varmekilde dersom temperaturen er for lav, og på den måten oppnå rett temperatur.

Dersom du er kreativ kan dette nok foregå i uthus vinterstid og varme opp gjæringsdunkene til de holder konstant ca 10°C. Mange muligheter. De første lagerbryggene gjæret vi i kjeller vinterstid uten noen kontroll på temperatur, og de ble også meget bra (temperaturen lå da og vaket rundt 10°C).

MVH
Børge
 
Tilbake
Topp