Nå har jeg lest en del på dette forumet og ellers på internett, har også komme meg gjennom boken How to Brew og ølet er snadder. Allikevel så har oppnår ca 67% effektivitet (målt på 15 brygg) ut fra BeerCalc.dk. Bruker releativt enkelt utstyr som en Blichmann Boilmaker og følger mer eller mindre prosessen beskrevet i How to Brew slavisk. Malten kjøper jeg hos bryggselv som også knuser det.
1. Mesker etter temperaturen i oppskriften, har ikke isolert kjelen så temperaturen faller sånn ca 5 grader ila en time. Lar alt stå i ro uten å sirkulere eller røre rundt.
2. Batchsparging - første del av vørter tømmes ut får jeg tilsetter tilsvarende mengde 78 vann, rører godt før det står i ro i 20 min.
3. Koker og tilsetter humle etter etter oppskrift, stort sett mellom 60-90 minutter
Hvilke grep kan jeg gjøre for å oppnå økt effektivitet, hvor ligger de lavthengende fruktene som vil gi tydelig resultater spør en nybegynner? Vet at kostnaden for tap i effektivitet ikke har noen innvirning på min lommebok, men vil jo alltids bli litt bedre.
1. Mesker etter temperaturen i oppskriften, har ikke isolert kjelen så temperaturen faller sånn ca 5 grader ila en time. Lar alt stå i ro uten å sirkulere eller røre rundt.
2. Batchsparging - første del av vørter tømmes ut får jeg tilsetter tilsvarende mengde 78 vann, rører godt før det står i ro i 20 min.
3. Koker og tilsetter humle etter etter oppskrift, stort sett mellom 60-90 minutter
Hvilke grep kan jeg gjøre for å oppnå økt effektivitet, hvor ligger de lavthengende fruktene som vil gi tydelig resultater spør en nybegynner? Vet at kostnaden for tap i effektivitet ikke har noen innvirning på min lommebok, men vil jo alltids bli litt bedre.