Har søkt lenge og lengre enn langt, men ser ut som det er bare jeg og svenskene som liker skikkelig søt cider med lavt alkohol innhold (europris/herrljunga osv). Har nylig kjøpt meg en juicer og i dag hadde coop tilbud på alle epler til 10kr kg, så måtte slå til. Har skaffet meg champagnegjær da jeg så se fleste anbefalte denne.
Var i kontakt med en på Øl-Akademiet (som har øl og cider kurs) som sa følgende:
Du vil for eksempel kunne oppnå en søt, relativt svak cider ved en avbrutt, kjølt gjæring
Noen som har noe tips om hvor kaldt det skal være ved kjølt gjæring?
Og hvis en skal avbryte, bruker man bare gjærstopp? Hvor lenge skal det da stå?
En oppskrift på svensk cider jeg kom over:
5kg äpplen
300-400g socker per liter saft
1 tsk askorbinsyra (c-vitaminer?)
25g citronsyra
Noen som vet hva disse gjør med cideren?
Var i kontakt med en på Øl-Akademiet (som har øl og cider kurs) som sa følgende:
Du vil for eksempel kunne oppnå en søt, relativt svak cider ved en avbrutt, kjølt gjæring
Noen som har noe tips om hvor kaldt det skal være ved kjølt gjæring?
Og hvis en skal avbryte, bruker man bare gjærstopp? Hvor lenge skal det da stå?
En oppskrift på svensk cider jeg kom over:
5kg äpplen
300-400g socker per liter saft
1 tsk askorbinsyra (c-vitaminer?)
25g citronsyra
Noen som vet hva disse gjør med cideren?