Aleksander_B
Dommer
Heisann bryggfolk.
Jeg har sittet å fundert litt over hvordan jeg kan foreta stegmesking i min igloo.
Spesielt når jeg skal lage hveteøl ønsker jeg å kunne foreta stegmesking.
Jeg har lest og sett noen videoer om dekoksjoner, men jeg lurer litt på noe.
Dersom man øker temperaturen i mesken over 79 grader vil tanniner i skallet til malten skilles ut. Noe man generellt ikke vil. Men når man driver med dekoksjon så tar man jo ut meske og fører den delen sakte opp til kokepunktet.
Vil ikke dette føre til tanin utskilling? Vil ikke enzymene avbryte sitt arbeid med å ta bryte "sukkerstrengene" ved så høy temperatur?
Jeg har sittet å fundert litt over hvordan jeg kan foreta stegmesking i min igloo.
Spesielt når jeg skal lage hveteøl ønsker jeg å kunne foreta stegmesking.
Jeg har lest og sett noen videoer om dekoksjoner, men jeg lurer litt på noe.
Dersom man øker temperaturen i mesken over 79 grader vil tanniner i skallet til malten skilles ut. Noe man generellt ikke vil. Men når man driver med dekoksjon så tar man jo ut meske og fører den delen sakte opp til kokepunktet.
Vil ikke dette føre til tanin utskilling? Vil ikke enzymene avbryte sitt arbeid med å ta bryte "sukkerstrengene" ved så høy temperatur?