Hei folkens,
Jeg smakte på en lager jeg brygga for halvannen mnd sia og det var absolutt ikke bra. Ja, den har ikke fått lagret lenger enn ca ei uke, men tenkte jeg måtte ta en prøvesmak. Den gjæra med Saflager s-23 på ca 10C i 16 dager og ca 16C i to dager før den ble flasket og karbonert ved romtemp i tre uker. Den gikk fra OG 1.066 til FG 1.016.
Smaken fyllte munnen min, akkurat som om den la seg på tunga og bak i ganen og var egentlig ganske kvalmende. Jeg har mistanke om at dette er diacetyl, men jeg har ikke smakt en øl med diacetyl hvor noen har kunnet sagt til meg at sånn smaker det. Man beskriver det gjerne som smørkaramell, og jeg kan skjønne det, men likevel ikke helt beskrivende for det jeg smakte. Det kan hende at de andre smakene på ølen virket inn på totalinntrykket siden dette skulle bli en ganske smaksrik øl, nemlig en bayer på grensen mot bokk i styrke.
Kan det hende at jeg var for sent ute med diacetylrast, evt holdt den for kort? Går ut fra at diacetyl ikke er noe som forsvinner med lagring? Heldigvis var dette "kun" 7L siden det var mitt første forsøk med lager.
Jeg smakte på en lager jeg brygga for halvannen mnd sia og det var absolutt ikke bra. Ja, den har ikke fått lagret lenger enn ca ei uke, men tenkte jeg måtte ta en prøvesmak. Den gjæra med Saflager s-23 på ca 10C i 16 dager og ca 16C i to dager før den ble flasket og karbonert ved romtemp i tre uker. Den gikk fra OG 1.066 til FG 1.016.
Smaken fyllte munnen min, akkurat som om den la seg på tunga og bak i ganen og var egentlig ganske kvalmende. Jeg har mistanke om at dette er diacetyl, men jeg har ikke smakt en øl med diacetyl hvor noen har kunnet sagt til meg at sånn smaker det. Man beskriver det gjerne som smørkaramell, og jeg kan skjønne det, men likevel ikke helt beskrivende for det jeg smakte. Det kan hende at de andre smakene på ølen virket inn på totalinntrykket siden dette skulle bli en ganske smaksrik øl, nemlig en bayer på grensen mot bokk i styrke.
Kan det hende at jeg var for sent ute med diacetylrast, evt holdt den for kort? Går ut fra at diacetyl ikke er noe som forsvinner med lagring? Heldigvis var dette "kun" 7L siden det var mitt første forsøk med lager.