Hei.
Har i en årrekke brygget blant annet IPA. Problemet er at over tid så blir ølet mer og mer smaksfattig når det står på Corneliusfat. De første 2-4 ukene er ølet smakfullt og med fin aroma, men så taper det seg veldig på smak de kommende ukene. Til slutt er det så smaksfattig at det ikke er noe lystbetont å drikke delt lenger Det er ikke kontaminert (skyller fatene med StarSan før hver tapping), så ølet er klart og ikke infisert, det bare mister smak og aroma.
Andre som har erfaringer med det samme og tips? Er klar over at humledrevne brygg vil tape seg over tid, men en måned etter at vi har fått ølet på fat er så og si all smak vekke.
Har i en årrekke brygget blant annet IPA. Problemet er at over tid så blir ølet mer og mer smaksfattig når det står på Corneliusfat. De første 2-4 ukene er ølet smakfullt og med fin aroma, men så taper det seg veldig på smak de kommende ukene. Til slutt er det så smaksfattig at det ikke er noe lystbetont å drikke delt lenger Det er ikke kontaminert (skyller fatene med StarSan før hver tapping), så ølet er klart og ikke infisert, det bare mister smak og aroma.
Andre som har erfaringer med det samme og tips? Er klar over at humledrevne brygg vil tape seg over tid, men en måned etter at vi har fått ølet på fat er så og si all smak vekke.