Dette blir vel første oppskriften jeg prøver meg på å lage selv, og vil da prøve på en imperial rug-IPA. Har laget et utkast her, noen synspunkter? All kritikk (konstruktiv) er velkommen
Malt:
9807.48 g Pale Malt (2 Row) US (3.9 EBC) Grain 1 87.9 %
1126.21 g Rye Malt (9.3 EBC) Grain 2 10.1 %
225.43 g Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) 3 2.0 %
Humle og tilsetninger:
60.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 90.0 min Hop 4 60.6 IBUs
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 30.0 min Hop 5 15.4 IBUs
1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) 6 -
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 10.0 min Hop 7 7.2 IBUs
1.00 Items Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins) 8 -
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 5.0 min Hop 9 4.0 IBUs
50.00 g Cascade [5.50 %] - Steep/Whirlpool 0.0 min Hop 10 0.0 IBUs
50.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 12 0.0 IBUs
50.00 g Centennial [10.00 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 13 0.0 IBUs
OG: 1.085
FG: 1.020
IBU: 87,2
ABV: 8,6%
Mesker på 63 C tenker jeg, og bruker US-05.
Malt:
9807.48 g Pale Malt (2 Row) US (3.9 EBC) Grain 1 87.9 %
1126.21 g Rye Malt (9.3 EBC) Grain 2 10.1 %
225.43 g Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) 3 2.0 %
Humle og tilsetninger:
60.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 90.0 min Hop 4 60.6 IBUs
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 30.0 min Hop 5 15.4 IBUs
1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) 6 -
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 10.0 min Hop 7 7.2 IBUs
1.00 Items Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins) 8 -
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 5.0 min Hop 9 4.0 IBUs
50.00 g Cascade [5.50 %] - Steep/Whirlpool 0.0 min Hop 10 0.0 IBUs
50.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 12 0.0 IBUs
50.00 g Centennial [10.00 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 13 0.0 IBUs
OG: 1.085
FG: 1.020
IBU: 87,2
ABV: 8,6%
Mesker på 63 C tenker jeg, og bruker US-05.