Har planer om å prøve følgende oppskrift i morgen etter inspirasjon fra oppskriften til gustaf08 jeg fant tidligere:
Speidel 50L
Vann:
50L til mesking
10L til skylling
Gjær:
Whitelabs WLP 565 Belgian Saison I (Får ikke tak i 566 i Oslo-området)
Malt:
11,5kg Maris Otter
1,5kg Wheat
600gr Sukker
Humle:
60.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 90.0 min
60.00 g Citra [12.00 %] - Boil 90.0 min
60.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 0.0 min
60.00 g Citra [12.00 %] - Boil 0.0 min
70.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Dryhop
Jeg har aldri brukt sukker til noe annet enn karbonering, jeg leser at noen tilsetter det under koking, mens andre tilsetter det under gjæring. Har lest at denne gjæren er vanskelig og at man da muligens bør tilsette den under gjæring for å sparke gjæren igang igjen når den har dødd litt ut. Stemmer dette?
Er det ellers noe dere har å tilføye til oppskriften? Hvordan tror dere resultatet her vil bli, og er det noe jeg bør være obs på? På forhånd takk for innspill.
Speidel 50L
Vann:
50L til mesking
10L til skylling
Gjær:
Whitelabs WLP 565 Belgian Saison I (Får ikke tak i 566 i Oslo-området)
Malt:
11,5kg Maris Otter
1,5kg Wheat
600gr Sukker
Humle:
60.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 90.0 min
60.00 g Citra [12.00 %] - Boil 90.0 min
60.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 0.0 min
60.00 g Citra [12.00 %] - Boil 0.0 min
70.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Dryhop
Jeg har aldri brukt sukker til noe annet enn karbonering, jeg leser at noen tilsetter det under koking, mens andre tilsetter det under gjæring. Har lest at denne gjæren er vanskelig og at man da muligens bør tilsette den under gjæring for å sparke gjæren igang igjen når den har dødd litt ut. Stemmer dette?
Er det ellers noe dere har å tilføye til oppskriften? Hvordan tror dere resultatet her vil bli, og er det noe jeg bør være obs på? På forhånd takk for innspill.