India Saison

kraaen skrev:
Galaxy 94g/100l WP
Stella 94g/100l WP

WP?
Tydeligvis en metode for humling jeg ikke har fått med meg ennå.
Eller et annet navn på tørrhumling, humle i under meskingen, eller FWH?
 
Hei, oppskriften til Nøgne Ø er:
90% Pils
10% Hvete

Galaxy 20 IBU 90min
Stella 20 IBU 90 Min
Galaxy 94g/100l 5min
Stella 94g/100l 5min
Galaxy 94g/100l WP
Stella 94g/100l WP

Mesking på 63,4 grader i 60 min
Mashout 78grader

OG: 15P
7% Vol

WLP566 som gjær

Eg har brygga denne 2 gonger. 1. gang med WLP565, da hadde eg ein OG på 1070, og FG på 1014. Denne vart kjempegod. 2.gang brukte eg samme oppskrift men med WLP566, og OG 1070 og FG 1011, denne har eg ikkje smakt på enda, da den blei tappa på fat forrige søndag.
Ventar i spenning, for det skal bli kjekt å få samanlikna dei 2 gjærstammen mot kvar andre.

KRaaen
Hmpfr. Prøver å sette denne inn i Beersmith, og får IBU på 90. Nå har jeg faktisk aldri smakt denne, men har den så høy IBU? Har gått litt ned på OG, men ellers mener jeg at jeg har fulgt oppskriften. Har jeg blingsa noe sted?India Saison.PNG
 
Ha! Ja du sier no der. Feiltasting. Endret whirlpool til 0 min og da ble det 55 IBU. Noe annet, kan man si. Men jeg aner jo ikke hva IBU egentlig skal være, men 55 kan vel være passe. Litt lite kanskje.
Stopp pressen! Fant ut at den skal være på 40, så da er 55 akkurat min kopp te.
 
Stopp pressen! Fant ut at den skal være på 40, så da er 55 akkurat min kopp te.
Eg ville kanskje satt wp til 10 min og justert ned bitterhumla for å treffe ibu, men alle oppsett er forskjellige. Eg har hatt gode erfaringar med å justere temp ned til ca 90c og så wp i 10 minutt for så og byrje nedkjølinga.
Men 0-min wp blir vel omtrent det same som flameout hops.

Det viktigaste er vel å prøve seg fram og justere ved neste brygg.
 
har min på fermetering nå i 1 uke, brukte denne oppskrift:

Amt Name
5.85 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) (90%)
0.65 kg Wheat Malt, Ger (3.9 EBC) (10%)

Amt Name
30.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 90.0 min
30.00 g Citra [12.00 %] - Boil 90.0 min
30.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 0.0 min
30.00 g Citra [12.00 %] - Boil 0.0 min

35.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Dryhop

Belgian Saison II Yeast (White Labs Yeast 7 - #WLP566)


får se om det blir mer tørrhumling eller ikke....

Hei. Mesketemp og tid ?
 
Tilbake
Topp