Ole Einar
Norbrygg-medlem
Jeg driver og spekulerer på hvordan man som hjemmebrygger på best mulig vis kan lage en industri butikkpils.
Ser det er mange negative kommentarer rundt dette med industripils på forumet, og er forsåvidt enig i mye av kommentarene mtp smakløshet osv. men uansett er det først og fremst for utfordringen sin del + at jeg har noen «dårlige kompiser» som foretrekker Hansa pilsner fremfor hjemmebrygget pils.
Målet er derfor å prøve (etter beste evne) å matche Hansa pilsner (grønn).
Har funnet ut at jeg trenger Viking pilsnermalt, humle er jeg litt usikker på. Hadde håpet å bruke hop-shot (fra Brewshop), men uansett kun tilsetning av bitterhumle på 90 min kok.
Magnum kanskje? Eller er det noen som vet hvilken humle som Hansa bruker på pilsen?
Tenker også å brygge sterkere rundt 6% (totalt 40l) deretter vanne ut for å fylle unitanken på 60l, ned til 4,5%.
Gjær tenker jeg i utgangspunktet lalbrew Diamond lager. Hvor mye på 60l? Ved trykkgjæring?
Og når det gjelder gjæringssteg på trykkgjæring, hvilke temperaturer? Og hvor lenge? Trykk tenker jeg rundt 0,8bar.
Mulig å starte rundt 10 grader ett par dager uten trykk (for å få igang gjæra), deretter øke gradvis.. men hvor høyt opp i temperatur og hvordan vil dette kunne påvirke smaken på det ferdige ølet?
Ser det er mange negative kommentarer rundt dette med industripils på forumet, og er forsåvidt enig i mye av kommentarene mtp smakløshet osv. men uansett er det først og fremst for utfordringen sin del + at jeg har noen «dårlige kompiser» som foretrekker Hansa pilsner fremfor hjemmebrygget pils.
Målet er derfor å prøve (etter beste evne) å matche Hansa pilsner (grønn).
Har funnet ut at jeg trenger Viking pilsnermalt, humle er jeg litt usikker på. Hadde håpet å bruke hop-shot (fra Brewshop), men uansett kun tilsetning av bitterhumle på 90 min kok.
Magnum kanskje? Eller er det noen som vet hvilken humle som Hansa bruker på pilsen?
Tenker også å brygge sterkere rundt 6% (totalt 40l) deretter vanne ut for å fylle unitanken på 60l, ned til 4,5%.
Gjær tenker jeg i utgangspunktet lalbrew Diamond lager. Hvor mye på 60l? Ved trykkgjæring?
Og når det gjelder gjæringssteg på trykkgjæring, hvilke temperaturer? Og hvor lenge? Trykk tenker jeg rundt 0,8bar.
Mulig å starte rundt 10 grader ett par dager uten trykk (for å få igang gjæra), deretter øke gradvis.. men hvor høyt opp i temperatur og hvordan vil dette kunne påvirke smaken på det ferdige ølet?