Infeksjon i saison?

Dette var interessant. For ett år siden hadde jeg problemer med mine tsjekkiske pils. Dette varte i 3+ batcher og ikke kun innen for en serie høstinger av samme gjær. Pilsen ble uklar hadde et nokså klart saisonpreg og det var helt utgjæret og overkarbonert på fat. Helt klart en infeksjon. At man kan plages med infeksjon over flere batcher kjenner vi jo til men det rare var at jeg under denne tiden også brygget ales og mørke lagre med wlp 833 og disse ble helt som de skulle være. Dette gikk kun igjen når jeg brukte wlp 800. Vel i dag er problemet borte. Men jeg var sterkt inne på tanken om kontaminert gjær ettersom problemet kun gjaldt øl med wlp 800.

mvh
Bårdd
 
Dette var interessant. For ett år siden hadde jeg problemer med mine tsjekkiske pils. Dette varte i 3+ batcher og ikke kun innen for en serie høstinger av samme gjær. Pilsen ble uklar hadde et nokså klart saisonpreg og det var helt utgjæret og overkarbonert på fat. Helt klart en infeksjon. At man kan plages med infeksjon over flere batcher kjenner vi jo til men det rare var at jeg under denne tiden også brygget ales og mørke lagre med wlp 833 og disse ble helt som de skulle være. Dette gikk kun igjen når jeg brukte wlp 800. Vel i dag er problemet borte. Men jeg var sterkt inne på tanken om kontaminert gjær ettersom problemet kun gjaldt øl med wlp 800.

mvh
Bårdd
For et år siden hadde jeg også en pils med WLP800 som ikke ble klar i det hele tatt. Det ble tømt ut. I etterkant lurte jeg på om kanskje bryggebutikken hadde gitt meg hvetemalt og ikke pilsmalt, så uklart var brygget.
Kanskje det var gjæren som ikke var OK?
Smakte aldri så mye på det fordi det var så uappetittlig uklart, så jeg kan ikke si om det hadde saison-preg.
 
Tilbake
Topp