Infisert brygg?

Hei!

Satte fire dunker for 3 uker siden. Da det hadde gått litt over en uke og skulle tørrhumle så merket jeg at det var noe rart med den ene dunken. De tre andre dunkene var helt fine, så jeg slang oppi humle i alle sammen uansett. Når jeg åpnet de igår for å flaske, så hadde den samme dunken fortsatt antydninger til infisert brygg. De tre andre var helt fine og ble tappet på flasker igår. Dette er første gang jeg har fått en infisert dunk, så jeg bare lurer på om noen kunne dobbelt sjekke den for å se om jeg må helle den ut, eller om den er brukanes. Kokt inn med 4 forskjellige humletyper så hadde vært jævlig kjipt å helle den ut hehe.. Alle dunkene ble vasket og desinfisert med star-san likt på samme dag som jeg kokte vørteren så syntes det var litt merkelig. Den lukter heller ikke så veldig "muggete", lukter egentlig godt. Hva tenker folk?

cl1CTG7.jpg


MJUUvbY.jpg

R7v9dIv.jpg


9dcsW2T.jpg
 
Sist redigert:
Det lukter egentlig friskt og smaken er ikke så værst. Går det ann å drikkes? Eller burde jeg bare bite i det sure eplet og helle den ut?
 
Det er nok uansett ikke FARLIG å drikke det. Et risikomoment kan være flaskebomber om du tapper på flaske. Villgjær/bakterier kan spise flere sukkerarter enn ølgjær, og produserer dermed en uforutsett mengde CO2. Flaskebomber KAN være farlig, i alle fall om man står for nær når det smeller.
 
Takk for svar! Den som taper i stein saks papir i kollektivet må drikke 0.5l av brygget. Overlever han dette uten fysiske eller psykiske plager, så skal brygges flaskes. Takker igjen for svar, og kom gjerne med flere innspill!
 
Takk for svar! Den som taper i stein saks papir i kollektivet må drikke 0.5l av brygget. Overlever han dette uten fysiske eller psykiske plager, så skal brygges flaskes. Takker igjen for svar, og kom gjerne med flere innspill!
De psykiske plagene er nok verst i dette tilfellet.
 
Tilbake
Topp