Fredrik J
Norbrygg-medlem
Har 2 brygg stående på 8. dagen nå.
På det ene ligger det ingen ting i overflaten, men på det andre ligger det et lag på toppen (se bilder)
Forskjellen på de 2 bryggene (bortsett fra menge humle) er at jeg brukte Crystal malt i BH pose og litt tørrgjær i tillegg til flytende.
Mener selv jeg var ganske nøye med å vaske gjeringskarret etter forige brygg og steriliserte det nå med StarSan samt utstyret jeg brukte.
Når jeg åpner dunken lukter det jeg vil klassifisere som øl og humle..
Kan det være at maskene i BH posen var litt store så det er rester av spesialmalten? Knuste spesialmalten med kjevle så endel av det kan ha blitt litt vel knust..
Oppskriften:
Size: 12,0 L
Original Gravity: 1,052 (1,045 - 1,060)
Terminal Gravity: 1,013 (1,010 - 1,015)
Color: 11,06 (5,0 - 14,0)
Alcohol: 5,08% (4,5% - 6,2%)
Bitterness: 33,9 (30,0 - 45,0)
Ingredients:
2000,0 g Liquid Light Extract
1/3 vial White Labs California Ale + half a bag Safalue US-05
20,0 g Cascade (5,5%) - added during boil, boiled 60 min
20,0 g Cascade (5,5%) - added during boil, boiled 15 min
200 g Crystal Malt I
Kokte 10 liter inkludert maltekstrakt, fyllte opp med vann til 12 liter i gjæringskarret
På det ene ligger det ingen ting i overflaten, men på det andre ligger det et lag på toppen (se bilder)
Forskjellen på de 2 bryggene (bortsett fra menge humle) er at jeg brukte Crystal malt i BH pose og litt tørrgjær i tillegg til flytende.
Mener selv jeg var ganske nøye med å vaske gjeringskarret etter forige brygg og steriliserte det nå med StarSan samt utstyret jeg brukte.
Når jeg åpner dunken lukter det jeg vil klassifisere som øl og humle..
Kan det være at maskene i BH posen var litt store så det er rester av spesialmalten? Knuste spesialmalten med kjevle så endel av det kan ha blitt litt vel knust..
Oppskriften:
Size: 12,0 L
Original Gravity: 1,052 (1,045 - 1,060)
Terminal Gravity: 1,013 (1,010 - 1,015)
Color: 11,06 (5,0 - 14,0)
Alcohol: 5,08% (4,5% - 6,2%)
Bitterness: 33,9 (30,0 - 45,0)
Ingredients:
2000,0 g Liquid Light Extract
1/3 vial White Labs California Ale + half a bag Safalue US-05
20,0 g Cascade (5,5%) - added during boil, boiled 60 min
20,0 g Cascade (5,5%) - added during boil, boiled 15 min
200 g Crystal Malt I
Kokte 10 liter inkludert maltekstrakt, fyllte opp med vann til 12 liter i gjæringskarret