Ole Bråten
Norbrygg-medlem
Kommer til å følge oppskriften, men bytte ut pilsnermalt med pale malt. Det jeg lurer på er hvilken karakter ølet vil få, hva kan smaken sammenlignes med?
Gahr skrev:Her er min standardpilsner:
Andrimne Pilsener
22,5 liter.
OG: 1050
FG: 1012
IBU: 40 (Noonan)
4 kg Weyermann Bohemian pilsnermalt, 3-4 EBC
300 g Best Münchenermalt, 25 EBC
50 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, FWH
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 30 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 10 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 2 min.
1 tab Servomyces, 15 min.
1/2 tab Protafloc, 15 min.
White Labs WLP833, 1,5 mill. celler/ml/°P
Mesking i 15 min. på 55 °C, 45 min. på 66 °C, 5 min. på 77 °C. Koking i 90 min. Gjæring på 8-10 °C i 21 dager. Lagring på 2 °C i 4 uker.
Ok, da prøver jeg WLP800.borander skrev:Saflager W34/70 bruker jeg når jeg ikke hsr WLP800/833 for hånden. Ryktes at denne skal være ganske lik ringnes sin husgjær.
Høres bra ut! ;DTrond.A skrev:Gahr skrev:Her er min standardpilsner:
Andrimne Pilsener
22,5 liter.
OG: 1050
FG: 1012
IBU: 40 (Noonan)
4 kg Weyermann Bohemian pilsnermalt, 3-4 EBC
300 g Best Münchenermalt, 25 EBC
50 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, FWH
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 30 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 10 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 2 min.
1 tab Servomyces, 15 min.
1/2 tab Protafloc, 15 min.
White Labs WLP833, 1,5 mill. celler/ml/°P
Mesking i 15 min. på 55 °C, 45 min. på 66 °C, 5 min. på 77 °C. Koking i 90 min. Gjæring på 8-10 °C i 21 dager. Lagring på 2 °C i 4 uker.
Denne har jeg prøvd flere ganger og jeg vil anbefale den. :ilike:
Nydelig. : :biersmile:
P'en står for Plato, det er en måleenhet å beregne/måle sukkerinnholdet i vørteren. Correct me if i'm wrong :jaha:Frode Granli skrev:Dette vil jeg prøve meg på :yes:
1,5 mill celler pr mililiter og så kommer det en p ? Hva betyr det for noe rart da?
Frode Granli skrev:Vil det da si 1,5 millioner celler pr ml pr plato?
Frode Granli skrev:Vil det da si 1,5 millioner celler pr ml pr plato?
Bruk Gahr sin oppskrift og bruk kölsch gjær hvis det er temperaturen du kan gjære på. Tror du vil få et bedre resultat da enn med lager gjær. Tror nok du vil få et øl med vesentlig mindre usmaker. Da blir jo ikke dette pils, men kölsch. Like godt og lettdrukket etter min smak.lassi skrev:Noen som har noen innspill på hvor høyt en kan gå på gjæringstemperatur på pils. Ser at 8-10 grader er en utopi.
Burde det gå å kjøle ned til 8-10 grader og sette i et rom med 13-15 grader eller blir det for varmt?
Gahr skrev:Her er min standardpilsner:
Andrimne Pilsener
22,5 liter.
OG: 1050
FG: 1012
IBU: 40 (Noonan)
4 kg Weyermann Bohemian pilsnermalt, 3-4 EBC
300 g Best Münchenermalt, 25 EBC
50 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, FWH
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 30 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 10 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 2 min.
1 tab Servomyces, 15 min.
1/2 tab Protafloc, 15 min.
White Labs WLP833, 1,5 mill. celler/ml/°P
Mesking i 15 min. på 55 °C, 45 min. på 66 °C, 5 min. på 77 °C. Koking i 90 min. Gjæring på 8-10 °C i 21 dager. Lagring på 2 °C i 4 uker.